Tohle už opravdu není žádná sranda! Denní přírůstky nově nakažených rostou i v Prostějově, a co je nejhorší, nákaza covid-19 postihuje také děti! Přestože vedení magistrátu o tom nechce moc mluvit, hned trojici celých tříd prostějovských základních škol poslali hygienici do karantény.

 

Nákaza covid-19 aktuálně otřásá i prostějovským školstvím. „Nemocnost žáků v prostějovských základních školách je vzhledem k počtům úměrná ročnímu období. Pokud se týká nemocnosti s ohledem na covid-19, tak registrujeme celkem jedenáct žáků s tímto onemocněním a čtyři učitele. Tři třídy jsou v karanténě. Na školách fungují opatření směřující k důslednému dodržování základních pravidel hygieny,“ sdělil v pátek odpoledne exkluzivně Večerníku Jan Krchňavý, náměstek primátora pro školství v Prostějově. Na opakované otázky, kterých škol se nákaza i karanténa týká, však již přes e-mail neodpověděl a na mobilní telefon jsme se nedovolali.

Situace houstne také v prostějovské nemocnici. Také zde přibylo od předchozího týdne hospitalizovaných pacientů. „Nemocnice AGEL Prostějov aktuálně hospitalizuje celkem čtrnáct pacientů s onemocněním covid-19, z toho dva jsou ve vážném stavu na jednotce intenzivní péče. Kapacity pro tyto pacienty jsou v současné době dostatečné,“ uvedl Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov.

Aktuálně bylo v pátek večer přímo v Prostějově pozitivně testovaných na covid-19 celkem 227 osob, což je o 56 nemocných více než předchozí týden.