Po téhle stránce my Češi ještě můžeme být rádi, že žijeme v ČR, jejíž nová vláda přehodnotila zavedení povinného očkování a (prozatím) jej zrušila. Tedy dobrá zpráva pro ty, kteří nevěří urychlovaně vyvíjeným vakcínám a chtějí mít přirozenou imunitu místo opakovaného absorbování pochybných látek z nekončících píchanců.

První dávka, druhá dávka, třetí dávka – až stá či kolikátá dávka? Ve vyšším zájmu se ideálně všichni máme změnit v narkomany. Přitom dosavadní vývoj s covidem dává nejpádnější odpověď na otázku, k čemu očkovací mašinérie vlastně je.

Momentálně tu máme ikstou mutaci omikron, o níž by většina „nakažených“ ani nevěděla, že ji má, kdyby jim to neoznámil pozitivní výsledek testu. Přesto musí v podstatě zdraví lidé po desetitisících (a postupně až statisících) sedět zavření doma, aby pokračoval nastavený systém.

Sice nejde o takový lockdown jako při minulých vlnách, ale svými důsledky se mu současné covid dění téměř vyrovná. Ve sportu určitě, neboť když nezbývá dostatek negativně testovaných, tak prostě není s kým a proti komu hrát. Tímto způsobem se znovu mohou rušit či předčasně ukončovat soutěže.