Zatímco u nás jsme Silvestra už před časem oslavili, nejlidnatější zemi světa oslavy příchodu nového cyklu teprve čekají. Čínský Nový rok začne 1. února 2022 a skončí 21. ledna 2023. I tentokrát jsme si pro vás tradičně připravili krátký a zcela nezaručený vhled do budoucnosti, která nás sice možná čeká, ale zaručeně nemine. Zdá se přitom, že nadcházející rok můžeme doufat v to, že všechno dobré i zlé půjde velmi rychle a my to vše budeme schopni zvládnout jen díky naší energii a nadšení.

Zatímco čínský horoskop 2021 byl ve znamení kovového buvola, rok 2022 bude ovládat vodní Tygr. Ve feng-shui symbolizuje voda vitalitu, duchovní komunikaci, zralost a emoce. I díky tomu je vodní Tygr nejméně bezohledný ze všech možných pěti Tygrů. Lidé, kteří budou posilněni energií Tygra, by měli být impulzivnější a důslednější ve svém jednání. Díky tomu by také mohli s velkým úspěchem dosáhnout svých cílů. U některých však bude záležet na tom, jak velkou horlivost vnesou do svých činů, a také, zda se nenechají odradit při prvním neúspěchu. Všem bez rozdílu pak přináší vodní Tygr do života velmi dynamický životní styl. Dařit by se tak mělo všem plánům a splnit by se mohla i mnohá tajná přání. To ovšem pouze v případě, že na jejich splnění budete aktivně pracovat.

Rok Tygra je dle Číňanů vhodný ke startu nových projektů. Světlo světa by tak měly spatřit i dosud nevídané technické vymoženosti a nové objevy. Na druhou stranu se dá očekávat, že budeme vystaveni situacím, s nimiž jsme se nikdy předtím nesetkali. Možná poznáme nová místa nebo utratíme peníze za věci, které jsme si dosud nepořídili. Dá se však očekávat, že nadcházející rok bude dramatický v souvislosti s nadcházejícími přírodními katastrofami.

Podle čínského horoskopu není lepší rok pro práci a kariéru než rok Tygra. Jen ten dokáže oživit všechny neúspěšné projekty nebo vdechnout život již umírajícímu a nefunkčnímu podnikání. Je proto velmi pravděpodobné, že v novém roce mnoho chudších lidí získá spoustu peněz, naopak velké množství bohatých padne na zem. Tygr je navíc i synonymem napětí, bojů a vzpour. Pokud bychom tento aspekt měli přenést do běžného života, pak by nás v roce Tygra mohlo čekat mnoho demonstrací, převratů nebo i obnovení válek o kontrolu nad zdroji nezbytnými pro život. Hrozit bude i ekonomická nestabilita.

A jak by se nadcházející rok Tygra mohl projevit v Prostějově a okolí? Určitou revoluci plnou velkých změn lze očekávat po nadcházejících podzimních komunálních volbách, které zřejmě přinesou změnu ve vedení mnoha měst i obcí. Tato obměna jistě bude spojena s velkými ideály a nadšením, nakolik se je však podaří přeměnit v konkrétní činy, to se teprve ukáže v nadcházející měsících.

I díky převládajícímu živlu bychom se snad po roce „na suchu“ už opět mohli dočkat plumlovské přehrady plné vody. Minimálně začátkem léta tak lidé budou moci vyrazit na pláž U Vrbiček, kde už konečně po letech opět poroste devět důstojných vrb vysazených jedním z nadšených rybářů.

Velmi nadějně by se mohla posunout realizace slibovaného parku v areálu zbořených jezdeckých kasáren. Naopak doba bude zřejmě více přát nové výstavbě než opravám. A tak nelze předpokládat, že by se i v nadcházejícím roce konečně po letech podařilo rekonstruovat zchátralé „Kasko“, zanedbaný zimní stadion, rozpadlý stadion SK LeRK či přestavět klášter Milosrdných bratří.