Čerstvě napadaný sníh a silné poryvy větru komplikovaly v prostějovském regionu řidičům jejich cesty. Největší těžkosti byly hlášeny v severní části Prostějovska. Cesta z Malého Hradiska do Protivanova tak musela být během dopoledne dokonce uzavřena a policisté odkláněli dopravu. S kopcem si na sněhem zapadané vozovce nedokázala poradit především nákladní auta.

 

 Čerstvě napadaný a nafoukaný sníh dělal problémy i na dalších místech. Například mezi Otinovsí a Drahany se sníh na vozovku vlivem poryvu větru neustále vracel. Večer pak sněhovou nadílku vystřídala nepříjemná ledovka. Že zima ještě není u konce, se projevilo už během čtvrtečního večera, kdy na území regionu začal padat déšť se sněhem. Během noci sněhové přeháňky pokračovaly, a především na severu regionu znamenaly notné komplikace pro řidiče. Největší byly hlášeny mezi Protivanovem a Malým Hradiskem, kde uvízlo několik nákladních aut, s jejichž vyproštěním pomáhali i hasiči. Cesta tak byla neprůjezdná a dopravu ve Stínavě odkláněli policisté. „Pro osobní auta je nafoukaný sníh ještě sjízdný, ale pro kamiony a nákladní auta je to složité,“ hlásili na stránkách i dobrovolní hasiči z Protivanova.

Čerstvý sníh a silný vítr znamenaly komplikace přes den. V noci se naopak vytvářela ledovka. „Nejhorší byl silný vítr, který na cesty čerstvý sníh neustále vracel, což v dopoledních hodinách způsobovalo dopravní komplikace. Ve večerních a nočních hodinách se na celém území kraje vytvořila ledovka, ale cesty se podařilo ještě během noci posolit. Teploty pod bodem mrazu a sníh by se měly držet z i v následujících dnech, takže budeme v pohotovosti,“ hlásil dispečink zimní údržby.