Dnes se bez telefonu již neobejde nikdo. Využijeme ho už prakticky ke všemu. Nejde už jen o telefonování. Často zvládne lepší fotografie než mnohé fotoaparáty, můžeme surfovat na internetu, nakupovat a dělat nesčetné množství dalších věcí. V dnešní době sociálních sítí a on-line nákupů si jdou giganti na trhu často po krku.

Telefon je ideální dárek na Vánoce zvlášť pro ty, kteří vlastní už starý, pokažený nebo nemají žádný. To dle mého názoru neplatí pro děti, ty by měly trávit raději čas s kamarády venku, popřípadě jim postačí jen nějaká stará Nokia, neboli „cihla“, ze které mohou volat a maximálně si čas od času zahrát hada.

Večerník vám přináší žebříček nejkupovanějších na světě, které jsou osvědčené svou kvalitou a dobrou cenou.

Žebříček nejprodávanějších mobilních zařízení:

  • Samsung – 80,4 milionu kusů
  • Huawei – 51,9 milionu kusů
  • Xiaomi – 46,5 milionu kusů
  • Apple – 41,6 milionu kusů
  • Vivo – 31,5 milionu kusů

Samsung jednoznačně vede v dodávkách mobilních zařízení pro celý svět. Jihokorejská firma zvládla vyrobit přes 25 procent všech zařízení na světě. Celkově se za třetí čtvrtletí roku 2020 prodalo přes 358 milionů mobilních zařízení. Meziroční nárůst činí zhruba 3,5 milionu telefonů.

Firma Huawei začíná Samsungu rychle dýchat na záda. Samsung, který zaznamenal meziroční nárůst prodaných zařízení o 8 procent, nemůže Huawei konkurovat. Společnost dosáhla na 28 procent a s přehledem vede před společností Apple o 10 milionů kusů.

Ještě ve druhém čtvrtletí (tj. duben – červen), měl Samsung náskok pouze 12 milionů kusů a Apple se držel na třetím místě. Každopádně se lvím skokem čínská značka Xiaomi dostala se na 12. místo před jablko.