Poslední dva roky nemohli tuto akci uspořádat kvůli koronaviru. Uplynulou sobotu večer už ale dobrovolní hasiči z Čelčic měli konečně důvod k veselí. Naprosto nic už nebránilo konání Hasičského bálu, na kterém se bavilo zhruba sto místních lidí. Akci okořenily svými vystoupeními malé mažoretky z Vyškova a pro hosty bálu byla připravena spousta jídla i dobrého pití. Na tanečním parketu to jiskřilo, vždyť kdo by si po tak dlouhé době rád nezatancoval? U toho prostě Večerník nemohl chybět.

 

Plesová sezóna je nyní v plném proudu a konají se akce, které byly dlouho odkládány. V Čelčicích panovala v sobotu večer výborná nálada. „Zlatým hřebem našeho bálu jsou průběžná vystoupení malých mažoretek z Mažoretkového týmu Falco z Vyškova, které jsou v posledních letech velice úspěšné a pyšní se tituly mistryň i vicemistryň České republiky. Navíc mají letos v plánu odjet na mistrovství Evropy. Jejich vystoupení jsou opravdu nápaditá a krásná a lidem se moc líbí,“ pochvaloval si Jaromír Kouřil, starosta Sboru dobrovolných hasičů v Čelčicích.

Místní lidé ale měli více důvodů se v sobotu 5. března přijít bavit do místního kulturáku. „Máme připravenou bohatou půlnoční tombolu s padesátkou cen, z nichž tak první je sekačka na trávu. V kuchyni je pak k mání bohaté občerstvení, návštěvníci plesu si mohou dát například kuřecí nebo vepřové řízky s bramborovým salátem či jednohubky. K tanci a poslechu nám dnes vyhrává kapela Modrá rosa,“ prozradil hlavní organizátor Hasičského bálu v Čelčicích.

Zhruba sto návštěvníků plesu se v sobotu náramně bavilo. „Lidé jsou spokojeni, po dvou letech odkladů kvůli covidu-19 se nám konečně podařilo ples uspořádat a teď jde vlastně už o třetí ročník. U vínečka tady rovněž my hasiči probíráme uplynulý rok, který byl hodně složitý vzhledem k pandemické situaci. Přišli jsme také o dost peněz, protože se nám kvůli nákaze nepodařilo uskutečnit mnohé akce. Ale dost naříkání, pojďte se také bavit,“ vyzval Večerník Jaromír Kouřil.

Sobotní večer se v Čelčicích opravdu vydařil a místní lidé se těší na další podobné akce. „Po dvouleté pauze se ples vydařil nad očekávání,“ loučil se brzy nad ránem starosta Sboru dobrovolných hasičů v Čelčicích.