Spodek tabulky. To je v posledních letech postavení fotbalistů Kralic na Hané. I z hrůzně vypadajících sezón se ale tradičnímu účastníkovi nejvyšší krajské soutěže podařilo vykopat výše. Sice ne do poloviny tabulky, ale mimo sestupové bahno. Nyní je ale situace kritická. Kralice ztrácí, náskok soupeřů už není malý. Ale není ani nedohnatelný. I proto Kralice neváhaly a snažily se zbrojit. Jenže…

„Bohužel nebylo lehké sem dostat hráče. Hodně lidí si rozmyslí jít do posledního celku tabulky. Oslovili jsme dvanáct hráčů, většina řekla, že se rozmyslí, nakonec však odmítla. Někteří s tím, že radši budou hrát v klidu než o záchranu,“ říká předseda klubu Jan Novotný. „Nakonec přišel Škrabal, Kobylík a vrátil se nám brankář Adamík. Ještě řešíme jednoho hráče, ale tam to asi nedopadne. V Davidu Kobylíkovi jsme získali hráče na standardky a další situace. Škrabal, to je zase rychlý levý záložník. Věřím, že se porveme o udržení a udržíme se,“ okomentoval změny v hráčském kádru šéf klubu.

Doteď ho mrzí prohra v posledním podzimním zápase. Kromě toho, že byla těsná a Kralice se brankově neprosadily, mohl být klidně tehdejší listopadový zápas rozhodující. „Škoda prohry s Litovlí. Dýchalo by se nám lépe. Ale bohužel, stalo se,“ krčí dnes rameny Jan Novotný.

Kralice s novým trenérem Trnečkou se snaží nenechat nic náhodě. „Začali jsme dost brzo, už 14. ledna. Bylo naplánované soustředění v Mutěnicích, nicméně se znovu rozmohl koronavirus a měli jsme širokou marodku, takže bylo zrušeno. Odehráli jsme pak zápasy s Rousínovem, kvalitním celkem s hráči z Vyškova a ze Zbrojovky. A prověřili nás i Šternber. V obou utkáních jsme byli vyrovnaným soupeřem. Zejména se Šternberkem jsme odehráli kvalitní zápas,“ vyzdvihl po přípravě Jan Novotný.

Co ale může Kralicím nyní na jaře pomoci? Neprostupná obrana, posily do zálohy? Nebo vyšší produktivita? I s ní měly Kralice problém. „To je těžké říct. Sezónu jsme začali v Losinách, vyloučen byl náš brankář, ale tým se semkl a my vyhráli v penaltách. Pak jsme měli další remízy. Nicméně poté přišla série proher. Na kluky to padlo. Nejsme ale tým, který by mohl hrát otevřený fotbal. Spíše budeme sázet na zajištěnou obranu. Rozdíl je v tabulce sice velký. Je už téměř jasné, že se popereme s Dolany. Přípravou každopádně jaro začalo dobře,“ poznamenává Jan Novotný. Svítá tedy Kralicím na lepší časy?

 

hráčský kádr FC Kralice na Hané – jarní část sezona 2021/2022

 

Brankaři:

Adamík Rostislav

Peka Lukáš

Obránci:

Blahoušek Michal

Hlačích Jan

Hloch Pavel

Jurtík Adam

Němčík David

Prokop Michal

Répal Jakub

Záložníci:

Baran Michal

Dračka Jaroslav

Kobylík David

Kopečný Vít

Lexa Alois

Novotný Ondřej

Studený Filip

Škrabal Tomáš

Troneček Lukáč

Útočníci:

Cibulka Josef

Dostál Petr

Merta Zdeněk

Šup Ondřej

Trenér: Karel Trnečka

Asistent: Petr Navrátil

Vedoucí mužstva: Jan Novotný, Jan Kubalák

ZMĚNY V TÝMU:

Odchody: Adam Rus (Určice)

Příchody: Rostislav Adamík (Smržice), David Kobylík (Určice), Tomáš Škrabal (Nové Sady).