Los 16. kola krajského přeboru který o uplynulém víkendu započal jarní část, přisoudil svěřencům trenéra Pavla Růžičky favorizovaný Sokol Ústí, který se po podzimu drží na druhém místě tabulky. Přes veškeré peripetie s pomalu se zaplňující soupiskou ale nebyl tým z Drahanské vrchoviny bez šancí a do přestávky se mu podařilo otočit stav zápasu ve svůj prospěch. I po vyrovnání měl šanci na body s výhodou jednoho muže v poli. Nešťastná teč ale vše zhatila.

Lipová šla do zápasu s vítězným vstupem do jarní části a vědomím, že proti papírovému favoritovi může pouze získat. „Nastoupili jsme proti opravdu kvalitnímu soupeři, který je po právu na čele tabulky,“ připomněl trenér Lipové Pavel Růžička. Střelcem zápasu se stal domácí Onrej Milar, který si ovšem pověstný hattrick představoval úplně jinak.

Po půlhodině hry šli díky Holoubkovi hosté do vedení, už po sedmi minutách ale srovnal Milar, který pak ještě gólem do šatny převážil misku vah na domácí stranu. „V prvním poločase jsme ještě hráli dobře a podařilo se nám otočit vývoj zápasu,“ potvrdil domácí lodivod.

Nadějný stav vydržel více než hodinu hry, poté se podařilo srovnat Žingorovi. Vzápětí ale bleskla znovu naděje, když se úplně zbytečně za nevhodné chování nechal vyloučit ústecký Vyka. „Toto vyloučení nám paradoxně vůbec nepomohlo, od té doby jsme tahali za kratší konec,“ připustil Růžička.

Darovanou přesilovku domácí nejenže nevyužili, naopak neudrželi ani vyrovnaný stav.  Čtvrt hodiny před koncem se Milar trefil potřetí, tentokrát ovšem do vlastní sítě. „Bylo to ze standardní situace s nešťastnou tečí, bez vědomého zavinění Ondry. Zápas se ale lámal v šedesáté minutě, kdy jsme za stavu 2:1 nastřelili tyč, soupeř z protiútoku vyrovnal,“ popsal kouč stěžejní okamžiky utkání. K vyrovnání se poté už Lipová nedostala a ztratila tak slušně rozehraný zápas. Body, které týmu unikly, si podle trenéra budou muset urvat příští týden.

Tuto neděli se Lipová představí podruhé za sebou před domácím publikem. Od 15.00 hodin hostí Brodek u Přerova, který podlehl Želatovicím, a pokusí se o plný bodový zisk. 

KRAJSKÝ PŘEBOR – 16. KOLO

SK Lipová

Sokol Ústí

2:3 (2:1)

Branky: 38. a 45. Milar – 31. Holoubek, 62. Žingor, 76. Milar vlastní. Rozhodčí: Machala – Sedláček, Vedral. Červená karta: 64. Vyka (Ú). Žluté karty: 31. Stryk, 61. Žilka, 67. Přikryl, 80. Král, 85. Kvapil – 77. Škařupa, 85. Holoubek, 86. Nehyba, 90. Žingor. Diváci: 80.

Sestava Lipové: Holásek – Žilka, Král, Milar, Ráček – Bořuta, Stryk, Nakládal, Musil (82. Kvapil) – Přikryl, Hrabálek (72. Kovář). Trenér: Pavel Růžička.