Za normálních okolností by byl bod z venkovního prostředí zřejmě vítaný. V situaci Kralic je také, ale stále je to směrem k záchraně málo. V Lutíně to byl duel dvou rozdílných poločasů, a zatímco v prvním udávali tempo hosté, ve druhém mohli utkání zlomit domácí. Jenže diváci se jediné branky nedočkali a rozhodly až penalty. V nich si bod navíc nakonec připsal Lutín.

V prvním poločase se do vedení Kralice mohly několikrát dostat, ale selhaly v koncovce. Na výkonu z první půle by se ale dalo do budoucích utkání stavět. „V prvním poločase jsme byli lepším mužstvem, měli jsme tam i tři velké příležitosti, bohužel se nám je nepodařilo proměnit. Soupeř byl v prvním poločase bez nějakých větších šancí i bez náznaků,“ prozradil k prvnímu poločasu nedělního střetnutí kouč Kralic Karel Trnečka.
Ve druhém poločase se ale domácí zvedli a Kralice se opět začaly i trochu obávat o případný bodový zisk. „Ve druhém poločase byl zase lepší Lutín a měl nějaké šance. Nešlo o úplné tutovky, ale těch závarů kolem naší branky tam pár bylo, pro změnu jsme se zase k ničemu nedostávali my. Celkově to tak byla zasloužená bezbranková remíza,“ doplnil dále Trnečka.
Penaltový rozstřel pak zvládla pětice určených střelců na obou stranách stoprocentně a rozhodnout tak musel až přídavek, v něm už uspěl jen domácí celek. Domů si tak Kralice odvážejí jeden bod a ztráta na předposlední Dolany je tříbodová. „Je to zápas s nulou. Což je pro nás určitý posun, že dozadu se to zvládlo. Klukům by tak snad mohlo trochu stoupnout sebevědomí, se kterým teď bojujeme. Každý bod se počítá a jsme za něj rádi. Teď nás nečeká nic lehkého proti Ústí,“ díval se už i směrem k nadcházejícímu duelu lodivod.
Domácí duel proti druhému nejlepšímu celku tabulky z Ústí u Hranic je na programu v sobotu od 15.30 na fotbalovém stadionu v Kralicích.

TJ Sigma Lutínn - FC Kralice na Hané 0:0 (0:0) PK 6:5
Branky: bez branek. Rozhodčí: Sedláček – Slota, Winkler. Žluté karty: bez karet. Diváků: 222.
Sestava Kralic: Peka – Němčík, Hlačík, Hloch, Jurtík – Studený, Šup – Kopečný (61. Troneček), Škrabal, Baran – Cibulka (72. Merta). Trenér: Karel Trnečka.