Sotva skončila v podání druholigových fotbalistů 1.SK Prostějov sezóna 2021/22, už začaly přípravy na nový ročník. Jedním z prvních kroků vedení Prostějova bylo, že se rozloučilo s koučem Danielem Šmejkalem a jeho asistentem Michalem Šmardou. Už v průběhu ročníku se pak šířily spekulace o návratu trenéra Pavla Šustra a o uplynulém víkendu je potvrdil také klub.

Délku kontraktu zatím nechtěl předseda klubu komentovat. „S Pavlem jsem domluvený, ale nic podepsaného ještě není,“ uvedl pro Večerník František Jura. Dle kuloárních zpráv by mělo jít minimálně o dvouletou, snad i víceletou smlouvu.

Změn každopádně v realizačním týmu probíhá více. Otazník visí třeba nad obsazením postu trenéra brankářů, na kterém působil od zimy Dušan Melichárek. „Složení realizačního týmu je plně v kompetenci trenéra Šustra. V tuto dobu probíhají pohovory se členy realizačního týmu. A v této době budeme ještě mluvit s kondičním trenérem. S největší pravděpodobností bude novým asistentem Karel Kroupa,“ uvedl už dříve Jura.