Nový pár spojů přichystala společnost Retrobus z Prostějova. Nově tak bude cesta z Brodku u Prostějova do Brna pro cestující na Prostějovsku jednodušší. Firma se totiž rozhodla zvýšit počet dálkových spojů.

„Cestou do Brna jsme nechtěli konkurovat expresům, protože je zde dostatečně velká nabídka

spojů, do Brna jezdíme postaru přes Brodek a Vyškov s dostatečnými časovými odstupy. Využívají nás tak pro spojení s Brnem ti, kterým se více hodí naše časové polohy, například po přestupech z jiných linek nebo obyvatelé obcí po trase, kteří kvůli nesmyslným rozhodnutím úřadů přišli o řadu spojů, které tam zastavovaly. Podobně bojujeme i my například v Pardubickém kraji,“ uvedl majitel společnosti Tomáš Studený.

Autobus totiž pomůže lidem dostat se nejen do Brna, či do Hradce Králové, ale i do Liberce. Právě na severu Čech busy, které budou z Prostějova vyjíždět ve všedních dnech v 6:45 a v 9:05 a v neděli v 7:45 hodin, mají končit.

O zájem ze strany cestujících se přitom dopravce nebojí. „Máme řadu stálých cestujících, objektivně se ale hodnotit nedá, vzhledem k nedávnému uzavření škol a obecně omezení běžného života,“ poznamenal Studený a upozornil, že spoje z nádraží v Brně pokračují přímo na Královo Pole. „Novinku ocení hlavně studenti, v Králově Poli sídlí řada vysokých škol,“ věří.

 

Spoje retrobusu na lince

Prostějov – Brno – Liberec

Všední dny: 6:45, 9:05

Neděle a svátky: 7:45

Liberec – Brno – Prostějov

Všední dny: 15:58, 18:33

Neděle a svátky: 22:05

Zastávky na Prostějovsku:

Prostějov aut st., Prostějov Újezd,

Prostějov Brněnská, Brodek u Prostějova