Hrozba nákazy koronavirem a hodně nepříjemné počasí. Dva aspekty, které ohrožovaly tradiční Vánoční jízdu Prostějovem v podání prostějovských motorkářů. Přesto se na Štědrý den v poledne u pasáže Anděl v Plumlovské ulici sjely k vánoční akci na tři desítky těch nejskalnějších vyznavačů silných strojů.

„Vůbec jsme ani na chvíli neuvažovali o zrušení akce, je to pro nás tradice. Samozřejmě kromě všech silničních pravidel musíme dodržovat i přísná covidová opatření. Projedeme se městem a na samotný závěr pořídíme společnou fotografii na náměstí T. G. Masaryka u vánočního stromu. Máme to povolené,“ řekl Večerníku Karel Hýbl, hlavní organizátor vánoční jízdy motorkářů. Ti se nejdříve sešli „pod střechou“ na čerpací stanici v Plumlovské ulici v Prostějově. „Hrozně prší, ale nám to vůbec nevadí, jsme patřičně vybaveni i na takový nečas. V poledne se stavíme u Anděla nabrat další účastníky a hned vyjedeme,“ dodal Karel Hýbl.

Vánoční jízda motorkářů se i přes vydatný déšť vydařila. „Já bych neměla veselé Vánoce, kdybych se této akce nezúčastnila,“ dodala na závěr setkání s Večerníkem jedna z dalších odvážných motorkářek.