Loni vznikl výborný nápad zmapovat nejvýznamnější prostějovské sporty a formou video snímků je představit v rámci slavnostního vyhlášení ankety Sportovec města Prostějova 2020. Což za situace, kdy kvůli covidovým omezením nebyly vyhodnoceny hlavní kategorie individuální ani týmové, výrazně pomohlo zachovat plnohodnotnou úroveň tradiční akce. A ještě ji svým způsobem pozvedlo výš, na trochu jiný level. Jak se říká: všechno špatné může být i k něčemu dobré.

Přiznám se však, že pro letošní anketní ročník 2021 už jsem osobně počítal s opětovným návratem k obvyklému modelu s vyhlášením všech deseti kategorií včetně těch ústředních. Protikoronavirové restrikce již nebyly natolik drakonické jako v předchozím období, vyhodnocovat se podle mého názoru klidně mohlo. Sportovní komise ale rozhodla ještě zachovat loňský vydařený formát a povedené video medailonky ukázat kromě pozvaných hostů také širší veřejnosti pod širým nebem na Masarykově náměstí před prostějovskou radnicí. Což se určitě dá ocenit coby další dobrý nápad.

Ovšem za rok již vidím jako naprosto nezbytné, aby své ceny znovu dostali všichni nejlepší jednotlivci i družstva. A možná by stálo za zvážení sečíst dosažené úspěchy i za minulé dvě sezóny, kdy se do výsledků ankety nepromítly. Aby vynikající sportovci Prostějova z let 2020 a 2021 takzvaně neostrouhali.