Příjemně úspěšná jízda volejbalistek VK Prostějov B napříč 1. ligou žen ČR 2022/23 nadále pokračuje. Po jednom vítězství ve Střešovicích na úvod nadstavbové skupiny I o 1. až 6. místo přišly hned dva domácí triumfy nad Rudolfovem v důležitých střetnutích o uhájení vyššího tabulkového postavení.

Hanácký tým tvořený převážně klubovými mládežnicemi přivítal Jihočešky z městečka nedaleko Budějovic v Národním sportovním centru PV, kde jim nedal absolutně žádnou šanci. Úvodní vzájemný mač se změnil v pověstné vraždění neviňátek poměrem 3:0 (10, 18, 9), odveta už byla o něco vyrovnanější. Přesto zase skončila ve třech sadách 3:0 (23, 22, 12).

„Soupeř přijel dost oslabený, zatímco my jsme měli k dispozici hodně děvčat včetně opor a hráli s velkou chutí. Proto byl první zápas naprosto jednoznačný a ani ve druhém jsme neměli větší problémy, byť dva sety rozhodly až těsné koncovky,“ rekapituloval kouč prostějovského ženského béčka Zdeněk Sklenář.

„Výborné taky bylo, že v sobotu šla do boje jedna sestava a v neděli dostaly prostor úplně jiné holky, přičemž v obou složeních jsme získali díky dobrým výkonům po třech bodech. Tím se nám povedlo upevnit čtvrté místo průběžného pořadí,“ radoval se Sklenář.

Ve třetím dvoukole nadstavby (z celkového počtu šesti) se už jeho svěřenkyním tolik nedařilo. Cestovaly až na sever Čech do Jablonce, kde proti nim mělo navrch tamní družstvo Bižuterie SG, což je de facto rezerva extraligové Dukly Liberec.

Aktuálně druhá jablonecká ekipa nejprve vyhrála 3:1 (20, -22, 11, 14), když po dvou rovnocenných dějstvích se mač výrazně zlomil na stranu hostitelek. Ty pak dominovaly i v odvetném souboji již hladce 3:0 (12, 20, 18) a moravský mančaft tentokrát nezabodoval.

Přesto drží se slibným náskokem sedmi punktů čtvrtou příčku znamenající výhodu většího počtu duelů na vlastní palubovce ve čtvrtfinálové sérii závěrečného play-off. Navíc teď VK B přivítá třetí Tatran Střešovice, na který se může dotáhnout. Hraje se v pátek 3. února od 19.00 hodin a v sobotu 4. února od 10.00 hodin v hale NSC Prostějov.  

1. LIGA ŽEN ČR 2022/23

Nadstavbová skupina I o 1. až 6. místo – průběžné pořadí po 6. kole: 1. Dobřichovice 34, 2. Jablonec 30, 3. Střešovice 24, 4. VK Prostějov B 18, 5. Žižkov 11, 6. Rudolfov 9.