Jak je možné, že tuto ženu stále nikdo nedokázal zastavit? O četných podvodech Kateřiny Koldové na poli prodeje bytů v nikdy nepostavených domech Večerník již opakovaně informoval.

Díky jedné z mnoha reakcí našich čtenářů se k nám dostala další novinka. Společnost Kojetínská Prefa, za kterou Kateřina Koldová dlouhodobě vystupuje, totiž na internetových portálech Sbazar nabízí nejrůznější zboží od pozlacených prstenů, halenek, tenisových šatů, stropních panelů až po „téměř“ dokončené byty v Plumlově. Jak se zdá, podvody Kateřiny Koldové nejsou pouze černočerným STÍNEM MINULOSTI, ale stále žhavou aktualitou.

Nákupy na internetu se rozmáhají ve velkém. Přestože drtivá většina transakcí proběhne bez problémů, stále platí, že tento způsob nákupu zboží s sebou přináší nemalá rizika. Pokud narazíte na podvodníka, jste ztraceni. „Opravuji dům a na internetovém portálu Sbazar jsem v polovině října narazil na nabídku stropních panelů Spiroll za výhodnou cenu. Projevil jsem tedy zájem a e-mailem mi došla faktura od společnosti Kojetínská Prefa. Jelikož jsem kvůli postupujícím pracím spěchal, rozhodl jsem se ji hned zaplatit, což bylo podmínkou urychleného dodání do třech týdnů. Jenže jsem se ani po třech měsících ničeho nedočkal. Teď mi prší do baráku a já s tím nemohu nic dělat,“ postěžoval si Lukáš K., který za stropní panely zaplatil 125 000 korun. Po několika výzvách, na které nikdo nereagoval, se rozhodl na firmu podat trestní oznámení. „Ještě předtím jsem si na internetu zjišťoval informace o této společnosti. A narazil na články PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku týkající se paní Kateřiny Koldové a její stíny minulosti. Vše mi do sebe najednou zapadlo. Bohužel pro mě asi už pozdě,“ dodal Lukáš K. ze Sedlčan.

Rozprodává i tenisové šaty

Rozhněvaný muž redakci poskytl veškeré informace týkající se nabízeného zboží na internetu. Na oblíbeném internetovém portálu Sbazar je nabízí inzerent pod přezdívkou „Animal“. Pohled na nabízený sortiment evokuje, že nějaká dáma rozprodává svůj majetek. Prim kromě stavebního materiálu a několika nemovitostí hrají zejména ženské šaty a doplňky. Zaujme přitom celá kolekce dámských šatů určených na tenis. „Když jsem volal na uvedené telefonní číslo, ohlásil se mi nějaký muž, který se představil jako Kolda. Na policii mi řekli, že nejsem první, kdo si na člověka s tímto telefonním číslem stěžuje. Naopak portál Sbazar, na který jsem se obrátil, údajně žádné problémy s tímto inzerentem zatím nezaznamenal,“ doplnil Lukáš K. Když Večerník srovnal poskytnuté telefonní číslo, pak zjistil, že je stejné jako to, na kterém byla v minulosti k zastižení právě Kateřina Koldová.

Dlouhá historie podvodů

Jak už pravidelní čtenáři Večerníku jistě vědí, právě Kateřina Koldová stála za projekty bytových domů, které měly vzniknout v areálu prostějovské Galy a také v Plumlově. Přestože na byty již vybrala statisícové zálohy, ve slibovaných termínech se nic postavit nepodařilo a vše nasvědčuje tomu, že se ani postavit nepodaří. Naopak. Rozestavěné ruiny v Plumlově se Koldová dle našich informací neúspěšně snaží zbavit, prostějovský projekt se jí již podařilo přepsat na tzv. bílého koně. Do povědomí stejná dáma vstoupila již před lety jako iniciátorka Domova pro seniory v Bedihošti, na který od státu inkasovala dotaci 5 milionů korun. Podařilo se nám rovněž zjistit, že už před 14 lety právě Kateřina Koldová stála za projektem ve Velké Bystřici. Ten však dodnes nestojí, přestože lidé na byty složili zálohu ve výši 80 000 korun. Ačkoliv o celé záležitosti natočila reportáž i Česká televize, vše vyznělo do ztracena. Kolosální Stíny minulosti této ženy pak dopadají na každého, kdo projevil zájem o byty v Prostějově či v Plumlově či vůbec jakkoliv vstoupil v jednání s touto bezskrupulózní „podnikatelkou“.

 Sama Koldová se v komunikaci s Večerníkem omezila na verbální útoky, na konkrétní otázky zcela odmítala odpovídat.