Nejhorší výkon sezóny předvedly a největší zklamání ročníku prožily prostějovské volejbalistky před deseti dny vinou hladké porážky ve Frýdku-Místku. Odčinit tenhle výpadek půjdou proti stejnému soupeři v sobotu 23. ledna od 17.00 hodin, kdy v dohrávce 8. kola UNIQA extraligy žen ČR 2020/21 přivítají TJ Sokol v hale Sportcentra DDM.

Nedávný velmi důležitý mač na severu Moravy skončil pro Hanačky dost neslavně, domácí celek je smázl překvapivě jasným poměrem 25:13, 25:20 a 25:19. Tím se svěřenkyně Leoše Chalupy bodově dotáhly na poražený tým a díky vyššímu počtu vítězství jej vystřídaly na sedmé pozici tabulky.

Vzhledem k tomu, že s minimální ztrátou následují v průběžném pořadí devátý Přerov i desátý Šternberk, bude sobotní duel mezi Prostějovem a Frýdkem-Místkem stěžejní pro boj o postup do osmičlenného play-off. Kdo případně vybojuje plnotučný zisk tří bodů za výhru 3:0 nebo 3:1, k účasti ve vyřazovací fázi se znatelně přiblíží.

„Frýdek nás minule přehrál, zejména na podání a obranou na síti. To však pro blížící se utkání nic extra neznamená, nepříjemnou porážku spíš musíme vzít jako pozitivní motivaci. Abychom tentokrát odvedli mnohem lepší výkon, a to po všech stránkách. Výhoda domácího prostředí se sice bez diváků v hledišti částečně maže, přesto je potřeba na svém hřišti ukázat jedno, že volejbal přece jen umíme,“ burcuje svěřenkyně kouč vékáčka Lubomír Petráš.

Sokolky se opírají o uzdravenou nahrávačku Markétu Uhrovou, univerzálku Romanu Staňkovou, smečařky Danielu Pavelkovou a Adélu Borovcovou, blokařky Agnieszku Mitregu (Polsko) a Michaelu Hadáčkovou plus libero Nikolu Teperovou. „Soupeřky respektujeme, ale nic než vítězství nebereme. Hlavně ať máme z vlastní hry zase radost,“ zdůraznil Petráš.