Tady to funguje dobře! Dnes, tj. v pondělí 1. února, proběhne v Domově pro seniory v Kostelci na Hané už druhé kolo očkování proti nemoci covid-19. Do něj se zapojili všichni, kteří chtěli a mohli.

Do Kostelce na Hané zdravotníci s jehlami a vakcínou od firmy Pfizer dorazili poprvé už v pondělí 11. ledna. „Naočkováno tehdy bylo zhruba pětadevadesát procent klientů a sedmdesát procent zdravotnického personálu. Šlo prakticky o všechny, kteří chtěli a zároveň u nich nebyly zjištěny možné problémy,“ prozradil Večerníku David Ševčík, ředitel kosteleckého domova.

Podobná situace panuje i v dalších zařízeních pro seniory, jako je například Domov v Soběsukách, kde první kolo očkování proběhlo o dva dny později než v Kostelci na Hané. Pro návštěvníky se tím však ani po očkování nic nezmění. „Navzdory faktu, že téměř všichni v domově budeme naočkovaní, budeme muset i nadále dodržovat nařízení vlády. Takže výraznější uvolnění podmínek pro návštěvníky zatím nelze očekávat,“ vzkázal Ševčík.

Stále tedy bude platit, že se zájemci budou muset dopředu zarezervovat a mít negativní test na covid, který lze podstoupit přímo v domově.