S dalším plánem, jak zachovat soutěžní ročník 2020/2021 a zároveň sportovně rozhodnout o postupech a sestupech, se představila Česká florbalová unie. Minulý týden uveřejnila rozhodnutí výkonného výboru. Podle něj vedení unie nadále počítá s tím, že se soutěže odehrají! Nadále je ve hře i varianta, že by se sezóna, která obvykle končí na přelomu dubna a května, protáhla až do letních prázdnin. I tak je už prakticky jisté, že kluby přijdou o část plánovaných utkání.

„Pokud bude možné soutěže zahájit do víkendu 13. a 14. března, pokračuje se se zkrácenou základní částí tak, aby bylo možné odehrát alespoň padesát procent utkání. Na základě výsledků zkrácené základní části budou stanovené postupy a sestupy,“ nastínilo aktuální plán vedení českého florbalu. Unie zároveň rozhodla proplatit většinu nákladů klubů na hráčské licence a startovné do soutěží. A to až do výše 100 procent.

Důležitými daty jsou pak sobota 22. května a neděle 23. května. Pokud se do té doby nebudou moci zápasy rozběhnout, soutěže budou skončeny. V takovém případě unie slibuje organizaci speciálních turnajů pro zájemce. I pro tři kluby z Prostějovska – SK K2 Prostějov, FBC Playmakers Prostějov a Kostelec na Hané – by to znamenalo, že si ještě na jaře zahrají.

„Chápu, že chtějí o sestupujících a postupujících rozhodnout sportovní cestou, ale myslím, že čekají moc dlouho. Když se začne například v půlce května, mají kluby měsíc a půl až dva měsíce na dohrání. Někteří hráči hrají ve více kategoriích nebo trénují a zároveň hrají. Což by znamenalo velký zápřah, hlavně když se nemůže trénovat. Myslím, že ani kvalita nebude taková jako při pravidelném tréninku,“ okomentoval rozhodnutí unie předseda „Playmakerů“ Lukáš Brumlík.