Bůhví na co postarší cizinec za volantem Volkswagenu myslel, když se blížil k přechodu pro chodce na Vápenici. Minulé úterý ráno každopádně na bílé zebře srazil a zranil chodkyni, která podle svědků přecházela na zelenou. Přesnou příčinu nehody se zraněním ale teprve prověřují policisté.

„V úterý 9. března před sedmou hodinou ranní došlo na přechodu pro chodce v ulici Vápenice k dopravní nehodě osobního automobilu s chodcem. Devětačtyřicetiletá žena měla přes přechod pro chodce u křižovatky ulic Vápenice, Rejskovy a Přikrylova náměstí přecházet na zelenou, směrem od centra města. Ve stejné době místem od okružní křižovatky s ulicí Kosteleckou projížděl třiašedesátiletý cizinec s Volkswagenem. Z dosud přesně nezjištěných příčin došlo na přechodu pro chodce ke střetu, po kterém žena upadla na komunikaci. Přitom měla utrpět zranění, se kterým byla převezena do prostějovské nemocnice,“ popsal zbytečnou srážku František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Ke zranění dalších osob ani ke škodě na majetku nedošlo. „Alkohol u účastníků nehody policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Přesné příčiny, okolnosti i míra zvinění nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ dodal Kořínek.