Bez služeb pátého nejlepšího střelce Kooperativa NBL a dle statistika nejužitečnějšího hráče kádru Nemanji Bezbradici se budou muset v závěru sezóny obejít basketbalisté BK Olomoucko. Srbský pivot na Hané předčasně ukončil smlouvu a bude se sám připravovat na příští soutěžní ročník. Na první pohled nečekanému kroku předcházela rozmíška po utkání v Ústí nad Labem, o níž Večerník informoval v minulém vydání.

 Urostlý pivot, který v průběhu kariéry hrál také za Partizan Bělehrad, v Prostějově restartoval svoji kariéru po těžkém zranění. V dresu BK Olomoucko ukázal, že je opravdu kvalitním hráčem, do konce sezóny však v kádru nevydržel. „V posledních týdnech jsme cítili, že není ve své kůži, proto všechny strany situaci probraly a rozhodly se, že se naše cesty rozejdou. Bylo to po vzájemné dohodě, nešlo o nic dramatického,“ potvrdil odchod elitního pivota sportovní manažer BK Olomoucko Michal Pekárek.

Bezbradica v sestavě Olomoucka několikrát ukázal své skvělé individuální dovednosti. Jeho vrcholem bylo útočné představení v Hradci Králové, kde Sokoly sestřelil 49 body a v historické tabulce české ligy se s Pavlem Milošem a Frederickem Warrickem dělí o třetí místo. Současně ovšem potvrdil, že není velkým obranářem, což jeho výkony sráželo. „Když hrál pro tým, byl skvělý. Někdy to ovšem nevyšlo,“ poznamenal Pekárek.

V závěru sezóny tak dostanou mnohem větší prostor mladí hráči Olomoucka. Už v posledních dvou zápasech se ukázal ve velmi dobrém světle Dominik Štěpán, poslední utkání naznačilo možný progres Jalena Henryho. Větší počet minut má také Lukáš Sychra. „Na všem se dají najít pozitiva. Naši mladí kluci mají příležitost se ukázat a získat zkušenosti v ostrých zápasech. To se vždy hodí. Pro jejich další výkonnostní růst je to jedině dobře,“ míní Pekárek.