Antigenní testování zaměstnanců pokračuje už druhým týdnem také na prostějovském magistrátu. Pozitivně testováno bylo zatím podle informací primátora Františka Jury osm úředníků. První muž radnice se Večerníku také vyjádřil ke kritice zveřejněné v celostátním deníku, podle níž testující firma nemá údajně potřebná oprávnění vykonávat uvedenou činnost.

 

Antigenní testování probíhá na prostějovském magistrátu už druhým týdnem. „Při testování pro zaměstnance bylo v minulých dnech pozitivně vyhodnoceno osm pracovníků. Ti samozřejmě následně absolvovali PCR testy,“ oznámil František Jura, primátor statutárního města Prostějova. Jak vzápětí dodal, tato skutečnost nemá žádný vliv na chod úřadu. „Myslím, že situaci zvládáme relativně dobře, nemocné počítáme pouze v jednotkách, nikoliv v desítkách. Je to mimo jiné i díky přijatým opatřením včetně práce řady kolegů z domova. Všechna oddělení magistrátu proto mohou fungovat a prozatím jsme nemuseli přistoupit k nějakému razantnímu opatření, jakým bylo například podzimní uzavření matriky,“ konstatoval Jura. 

V regionální příloze celostátního deníku MF DNES se objevila informace, že testování provádí společnost, která k tomu nemá oprávnění. Co je na tom pravdy? „Firma KoroMedics, která zaměstnance města testuje, disponuje příslušným oprávněním, v tom není žádný problém. Pokud vím, podobně působí v několika desítkách soukromých firem v Prostějově i okolí. Město navíc nenese žádné náklady, protože testování hradí zdravotní pojišťovny,“ odmítl obdobné spekulace primátor František Jura.