Očekávané se stalo skutkem, všechny české korfbalové soutěže 2020/21 byly s konečnou platností zrušeny! I korfbalisté a korfbalistky SK RG Prostějov veškerých věkových kategorií tak přišli kvůli koronaviru o celou jednu sezónu, která by za normálních okolností právě teď začínala vrcholit. Místo toho přišlo potvrzení smutné skutečnosti, jež se dalo předpokládat.

„Během videokonference v úterý 23. března bylo o zrušení soutěží rozhodnuto velice rychle, protože jiné řešení za současné covidové situace ČR a vzhledem k termínové nemožnosti cokoliv ještě dohnat ani nebylo možné. Tudíž se návrh bez delších diskusí jednomyslně odhlasoval,“ řekl Večerníku hlavní trenér A-týmu SK RG David Konečný.

Víc se řešilo spíš to, co přijde dál? „Existuje plán uspořádat během května a června co nejvíc venkovních jednorázových turnajů v klasickém korfbalu i v beachkorfbalu na mnoha různých místech republiky, pokud to zdravotní situace v zemi včetně hygienických opatření dovolí. Aby se hráčky, hráči a především mládež s dětmi mohli po dlouhé době vrátit ke svému oblíbenému sportu,“ navázal Konečný.

V průběhu letních prázdnin přijdou na řadu různé tréninkové kempy a soustředění v rámci přípravy jednotlivých oddílů i reprezentačních výběrů na příští soutěžní ročník 2021/22. „Zbývá dořešit, jestli pak nová klubová sezóna bude zahájena už v září před říjnovým mistrovstvím Evropy, nebo až v listopadu po něm. Z mého pohledu je nejdůležitější, aby v tu dobu hlavně panovala ohledně covidu taková situace, že půjde normálně trénovat i hrát zápasy,“ zdůraznil Konečný.