Opozice v prostějovském zastupitelstvu znovu naříká. Vzhledem k tomu, že se kvůli pandemii covid-19 jednání vrcholného politického orgánu našeho města přesunula z tradičního místa obřadní síně radnice do hlavního sálu Společenského domu, zůstalo nákladné zařízení pro přenos živého vysílání na radnici. Videopřenosy z „kaska“ tedy už více než rok neexistují.

Žádná škoda, protože za poslední čtyři roky, co kamery snímaly mnohdy i dvanáctihodinové diskuse komunálních politiků, se počet diváků ochotných sledovat nechutné hádky a dohady zminimalizoval na pouhé jedince.

Ovšem opozičníkům to vadí a vyzvali radu města k přestěhování kamer z obřadní síně do sálu Společenského domu a k obnovení tak požadovaných videopřenosů. V tom případě se ale ptám, proč? Roční náklady na zabezpečení přímých přenosů, které mohou občané sledovat na webových stránkách města, se pohybují okolo půl milionu korun. Poslední „snímanou“ schůzi zastupitelstva na začátku roku 2020 přitom sledovaly už jen čtyři desítky diváků, a to ještě tak, že si přenos pustily jen na pár minut. To je hodně drahý špás pro pár lidí!

A právě opozice by přece měla hlídat, aby peníze daňových poplatníků byly vynakládány s maximální snahou šetřit! Ostatně z každého jednání zastupitelstva je posléze zveřejněn doslovný přepis z celé schůze. Video? Zbytečné. Pokud opozičníci chtějí exhibovat před kamerami, nechť se přihlásí do některé televizní reality show!