V únoru tohoto roku zastupitelé schválili po deseti letech návrat stacionárních radarů na měření rychlosti do Prostějova. Přísný bič bude mrskat nad řidiči projíždějícími Prostějovem už velice brzy. Radní již vyčlenili skoro tři a půl milionu korun na nákup potřebného zařízení. Čeká se jen na souhlas zastupitelstva. 

Zbrusu nový systém, který bude hlídat bezpečnost v Prostějově, si vyžádá několikamilionovou investici. Rozhodovat o ní budou příští úterý zastupitelé. „Na březnové schůzi Rady města Prostějova byla schválena zadávací dokumentace na výběrové řízení pro pořízení tří stacionárních stanic a jednoho radaru včetně programového vybavení,“ nastínil náměstek primátora prostějovského Jiří Rozehnal (ANO 2011).

Podle jeho vyjádření se nebude jednat o pouhý nákup nových stacionárních radarů. Jejich instalaci bude předcházet vybudování stanovišť pro stanice a elektro přípojky. „Po verdiktu zastupitelů a ihned po ukončení výběrového řízení bude podepsána smlouva o dílo a veškeré kroky ke koupi a instalaci zařízení a systému můžeme zahájit. Částka bude činit 3,4 milionu korun. Věříme, že nové radary poslouží větší bezpečnosti v Prostějově,“ doufá Rozehnal.