Takhle může jezdit pouze šílenec nebo dobrovolný dárce orgánů... Dopravní policisté zastavili ve večerních hodinách na dálnici D46 v katastru Prostějovska osobní vozidlo s pěti rozjařenými mladíky. Proč? Devatenáctiletý řidič se po dálnici řítil rychlostí 215 kilometrů v hodině! Řidičák u sebe neměl!

V sobotu 17. dubna večer řídil mladý muž vozidlo Audi A4 na dálnici D46 ve směru z Olomouce do Brna. V dálničním úseku s maximální dovolenou rychlostí 110 kilometrů za hodinu uháněl téměř dvojnásobnou rychlostí. Policisté dálničního oddělení Kocourovec jedoucímu vozidlu naměřili rychlost 215 kilometrů za hodinu! „Za volantem seděl devatenáctiletý řidič, který policistům při kontrole nepředložil řidičský průkaz s odůvodněním, že jej nemá u sebe. Mimo něj se ve vozidle nacházeli další čtyři mladíci,“ sdělil Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Policisté oznámili mladého řidiče příslušnému správnímu orgánu pro podezření z přestupku podle zákona o silničním provozu. „Mladíkovi hrozí pokuta od pěti do deseti tisíc korun a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku,“ dodal mluvčí krajské policie.