Olomoucký kraj letos opět podpoří výuku, vědecký výzkum či propagaci na vysokých školách v regionu. Dotace v celkové výši 18 500 000 korun poputuje na Moravskou vysokou školu a Univerzitu Palackého v Olomouci, Vysokou školu logistiky a Vysokou školu báňskou-Technickou univerzitu Ostrava.

Podpora těchto vzdělávacích institucí je podle našeho názoru velmi důležitá. Proto každý rok poskytujeme finance na jejich rozvoj, který současně přispívá k růstu celého regionu,“ řekl uvolněny člen Rady Olomouckého kraje pro oblast školství Aleš Jakubec.

Moravská vysoká škola využije finanční prostředky na zkvalitňování a inovace profesního vzdělávání, rozvoj mezinárodní spolupráce a posílení publicity školy. Vysoká škola logistiky díky dotaci podpoří kvalitu vzdělávání, profesní studijní programy a potenciál pracovníků pro aplikovaný výzkum.

Logistika je oborem, který má budoucnost – to se jasně ukázalo i během současné koronavirové krize. Peníze od Olomouckého kraje jsou pro nás výraznou pomocí, díky níž můžeme rozvíjet především profesní vzdělávání,“ uvedl ředitel školy Josef Kulíšek.

Univerzita Palackého peníze použije například k usnadnění vzdělávacích aktivit pro znevýhodněné studenty, přípravě nových vzdělávacích programů či komunikační kampaň zaměřenou na střední školy. Vysoká škola báňská-Technická univerzita Ostrava pak investuje do podpory a rozvoje výuky na detašovaných pracovištích svých dvou fakult v Šumperku.