* Větrání

Tato metoda je účinnější než samo topení. Pravidelným větráním docílíte optimální cirkulace vzduchu. Průvan vyžene vlhkost z bytu, ale postačuje i mikroventilace, kterou nejčastěji používáme v zimním období.

* Sledování kritických míst

Mezi kritická místa patří hlavně rohy stěn, ale i koupelny a kuchyně. Uvidíte-li na stěnách plísně či houby, pomocí účinných chemických prostředků je zlikvidujete. Následuje opět větrání, kdy se docílí změny vlhkosti.

* Chemické prostředky

V hobbymarketech, drogériích či již v klasických hypermarketech se můžeme setkat s prostředky, které napomáhají ke snížení vlhkosti. Jsou to různé tablety či pytlíčky s médiem, jež nasávají vlhkost v bytě a přeměňují ji na vodu. Tyto prostředky bychom měli mít právě na oněch kritických místech a čas od času bychom měli vyměnit tablety či pytlíčky a vylít vodu.

* Vysoušeče

Jsou to elektrické přístroje, které se nejčastěji používají při zatopených domech, ale i v bytech. Díky nim můžete rychle a dokonale odstranit velké množství vody (vlhkosti).

* Nutná rekonstrukce

Pokud ani jedna z uvedených metod není příliš účinná, musíte se rozhodnout pro rekonstrukci. Najít si odbornou firmu, která vám vyhodnotí kritická místa. Následně vám doporučí, jak postupovat nebo jaké kvalitní materiály zakoupit pro izolaci nebo rekonstrukci. Tato metoda patří k těm nejúčinnějším metodám v boji proti vlhkosti, ale zato finančně nejnáročnějším.

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO&STAVEBNINY najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku z pondělí 10. května