Existuje reálná šance, že okresní soutěže v malé kopané ČUS Prostějovska 2021 budou první oficiální sportovní akcí, která se v prostějovském regionu rozjede po koronavirovém lockdownu. Start letošního ročníku obou mužských lig je totiž naplánován již na nadcházející sobotu 22. května, ale v době uzávěrky tohoto vydání Večerníku ještě chybělo definitivní potvrzení začátku ve zmíněném termínu.

„Na základě dostupných informací může od sedmnáctého května sportovat venku až třicet amatérských sportovců společně, přičemž každý z nich musí mít k dispozici minimálně patnáct metrů čtverečních. V našem případě, kdy současně hraje deset hráčů, to je sto padesát metrů čtverečních, což splňují všechna naše hřiště. Proto Výkonný výbor malé kopané při České unii sportu Prostějovska rozhodl zahájit soutěže tuto sobotu, a to souběžně v obou skupinách Severozápad i Jihovýchod,“ prozradil předseda VV MK Pavel Kočíb.

Aby se však nejbližší sobotu skutečně začalo, budou muset všechny zúčastněné týmy dodržovat stanovená hygienická pravidla. Především vyplňovat pro každý turnaj prohlášení o bezinfekčnosti. Což znamená, že kdo bude chtít hrát, musí podepsat formulář o tom, že buď absolvoval čerstvé testování na covid-19 s negativním výsledkem, nebo byl očkován proti této nemoci, či ji v posledních třech měsících prokazatelně prodělal. Rovněž se nesmí používat kabiny ani sprchy v dějištích utkání a je nutné dodržovat veškerá další platná hygienická nařízení.

„Jedině pokud všechny kluby na tahle opatření přistoupí, splní je a budou dodržovat, začneme reálně hrát. Také musí veškeré týmy během tohoto týdne poslat na ČUS PV svou hráčskou soupisku i zaplatit startovné, jestli tak už neučinily dříve. Jakmile by se cokoliv z aktuálních nařízení změnilo, budeme operativně reagovat,“ zdůraznil Kočíb s tím, že výkop v sobotu 22. května je naplánovaný pro skupinu Severozápad do Prostějova a Laškova, pro skupinu Jihovýchod do Vrbátek a Dřevnovic. 

 

zápasový program 1. kola – sobota 22. května

Skupina Severozápad

Hřiště Husovo náměstí Prostějov: 8.00 hodin SK Chaloupka Prostějov – FC Daniels Prostějov, 9.00 Chaloupka PV – TJ Orli Otinoves, 10.00 FC Zavadilka Prostějov – Daniels PV, 11.00 Zavadilka PV – Otinoves.

Hřiště Laškov: 8.00 1.FC Laškov – FC Juniors Hluchov, 9.00 Laškov – TJ Ohrozim, 10.00 FK Bohuslavice – J. Hluchov, 11.00 Bohuslavice – Ohrozim.

Skupina Jihovýchod

Hřiště Vrbátky: 8.00 FK Vrbátky – Skalka, 9.00 Vrbátky – SK Kobra Kobeřice, 10.00 SK Tomek 99 Dobrochov – Skalka, 11.00 Dobrochov – Kobeřice

Hřiště Dřevnovice: 8.00 SK Dřevnovice – Spojené kluby Hluchov/Čehovice, 9.00 Dřevnovice – MK Klopotovice, 10.00 SK Mexiko Víceměřice – Hluchov/Čehovice, 11.00 Víceměřice – Klopotovice