K nevšednímu incidentu vyjížděla hlídka městské policie v neděli 16. května. Hlavním „hrdinou“ se stal šofér, který svoje osobní vozidlo zaparkoval před vjezdem do sousedního domu. Soused jej vyzval, aby si přeparkoval a společně s dalším mužem se mu to snažili vysvětlit velice důkladně. A došlo ke rvačce!

Ke sporu ohledně zaparkovaného vozidla došlo mezi muži ve věku pětačtyřicet a třiatřicet let. „Vše začalo tím, že starší z dvojice upozornil mladšího muže na nesprávně parkující vozidlo ve vjezdu a tím pádem on má ztížený výjezd svého vozidla ze zaparkovaného místa. K takovému jednání má docházet opakovaně. Proto přistoupil k mladšímu řidiči společně se sousedem a samozřejmě mu vyčetli jeho počínání, načež požadovali, ať své vozidlo přeparkuje. Ten na danou situaci reagoval odstrčením jednoho z mužů. Následně jej uchopil do takzvané kravaty, narazil na dveře domu a poté strhl na zem,“ shrnul podstatné detaily incidentu Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Důsledkem fyzického napadení byla bolest pravého ramene a viditelně drobná odřenina nad pravým uchem. „Lékařské ošetření napadený nepožadoval, ke škodě na majetku nedošlo,“ přidal Zapletal s tím, že za použité násilí se bude mladší z obou aktérů sporu zodpovídat. „Porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích vyřešila hlídka s dotyčnými na místě. Přestupek proti občanskému soužití v podobě fyzického útoku byl oznámen příslušnému správnímu orgánu,“ potvrdil mluvčí strážníků.