A je to tady! Velká uzavírka jedné z nejrušnějších výpadovek z Prostějova začne již zítra, tj. v úterý 1. června. Objížďka povede přes Smržice, kam bude po celý měsíc možné při jízdě z Prostějova odbočit. To se po měsíci změní, po celé prázdniny totiž bude silnice uzavřena úplně. 

Stavba severního obchvatu jede na plné obrátky. Silnice už je dokonce i přemostěna, mostní konstrukce však zdaleka není dokončena. A tak ty největší komplikace řidiče čekají v následujících třech měsících. Jak už Večerník avizoval, cesta do Kostelce bude od 1. června uzavřena. V následujícím měsíci bude alespoň možné odbočit do Smržic. Od 1. července do 31. srpna už bude zcela neprůjezdná. Lidé se pak do Kostelce budou muset vydat buď po Plumlovské a následně po „Tiché“, nebo z Držovic pokračovat přes Smržice.

„Myslím, že většina lidí z Kostelce už o objížďce ví a rychle se přizpůsobí. Horší to bude s těmi, kteří tudy projíždí pouze příležitostně, ti asi budou nemile překvapeni,“ předvídal kostelecký starosta František Horák.

Stavba severního obchvatu by měla odlehčit přetížené Olomoucké ulici. Stavba za 355 milionů by měla být definitivně dokončena příští rok na jaře.