Cennou posilu hráčského kádru získali těsně před startem aktuálního prvoligového ročníku prostějovští nohejbalisté. Do TJ Sokol I se totiž po dvou letech vrátil oddílový odchovanec Marian Příhoda!

„Extraligové Holice se dostaly do problémů, rozpadl se jim tým a nedaly dohromady sestavu pro letošní sezónu. My jsme toho využili, abychom se ještě před začátkem soutěže domluvili na návratu Mariana, který u nás v Prostějově nohejbalově vyrostl a je velmi kvalitním ligovým hráčem,“ prozradil Večerníku hlavní trenér Hanáků Richard Beneš.

Do úvodních dvou střetnutí v Praze ani Zruči však třiadvacetiletý Příhoda ještě nemohl zasáhnout. „Administrativní dotažení všech náležitostí jeho příchodu trvá několik dnů, takže první zápasy nemohl hrát. Pokud se ale nestane nic nepředpokládaného a nikdo nám ho na poslední chvíli nevyfoukne, počítáme s jeho nastoupením už při domácí premiéře proti Plazům,“ ujistil Beneš.

Z nečekaného angažování dobře známého svěřence měl značnou radost. „Marian je pohodový chlapec do party, především pak výborný nahrávač, kterého do našeho mančaftu vyloženě potřebujeme. Navíc je z mládežnických kategorií s klukama hodně sehraný, zejména s Honzou Matkulčíkem. Ten byl z jeho návratu vyloženě nadšený, a nejen proto věřím, že nám tohle čerstvé posílení dost pomůže,“ uvažoval kouč Sokola I.

Poprvé na vlastním kurtu v 1. lize družstev mužů ČR 2021 se představí nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov. Ve 3. kole soutěže přivítají TJ Plazy, duel se hraje v sobotu 5. června od 14.00 hodin ve venkovním areálu u sokolovny na Skálově náměstí.

Úvodní dva zápasy Hanáci odehráli o uplynulém víkendu na hřištích největších favoritů v Praze a Zruči. Teď naopak poměří síly s papírově nejslabším protivníkem, který je prvoligovým nováčkem. A v boji o nezabřednutí do sestupových starostí tak zní prostějovský úkol jasně: zvítězit!

„My samozřejmě nikoho nepodceňujeme, ale podle síly hráčských kádrů jednotlivých celků to před začátkem sezóny vypadalo, že nejschůdnějšími soupeři by měly být týmy Vsetína B a právě Plazů. Tím pádem je zřejmé, že doma musíme vyhrát, abychom se vyhnuli bojům o záchranu. Pokud nastoupíme v kompletní sestavě, jsem optimista,“ řekl Večerníku hlavní trenér Sokola I Richard Beneš.

Co se diváků týče, ti musí splňovat po vzoru profesionálních sportů stanovené hygienické podmínky. To znamená doložit u vchodu do areálu absolvování testu na koronavirus s negativním výsledkem (antigenním ne starším 72 hodin, PCR ne starším 7 dnů), případně vyplnit čestné prohlášení a prodělání onemocnění covid-19 v uplynulých 90 dnech či o absolvovaném očkování na covid. „Každý fanoušek navíc musí mít na obličeji roušku a dodržovat v hledišti dvoumetrové rozestupy,“ upozornil Beneš.