Se zajímavou posilou se vytasili fotbalisté Klenovic na Hané v přátelském duelu v Otaslavicích. Na pozici předstopera nastoupil Raymond Owusu. Ghanský fotbalista žije v nedalekých Čelčicích, odkud se dostal právě do klenovického týmu, který tak bude od příštího ročníku s největší pravděpodobností mezinárodním mužstvem.

Celá „A“ skupina I.B třídy Olomouckého KFS se tudíž zřejmě bude moct těšit na porovnání s africkým fotbalistou. Tento čtyřiatřicetiletý středopolař by si tak v Česku mohl vyzkoušet už třetí angažmá.

 Jak se vlastně v Klenovicích dostali k prvnímu hráči tmavé pleti v jejich řadách? „Dozvěděli jsme se o něm díky Honzovi Sigmundovi, který nám ho trochu popsal a říkal, že bydlí v nedalekých Čelčicích. Ten ho také následně oslovil. Byl s námi na tréninku a v zápase v Otaslavicích. Jeví se zatím velmi dobře a určitě bychom byli rádi, kdyby s námi zůstal,“ prozradil exkluzivně Večerníku kouč Klenovic Vladimír Horák.
Fotbalista z Ghany už má z českých soutěží zkušenosti. Působil v klubu SK Labský Kostelec v okrese Mělník a následně v klubu Sokol Dobré Pole v Jihomoravském kraji, jeho další kroky by nyní mohly vést do Klenovic. „V jeho věku by už mohl přestoupit na takzvaný volný přestup v daném okně, takže doufáme, že se nám ho podaří získat. Zatím však stále oficiálně naším hráčem není. Věřím však, že se to jistě podaří. Samozřejmě uvidíme, zda bude chtít nadále pracovat a bude chodit pravidelně, nyní se však určitě jeví tak, že by rád pokračoval,“ vyjádřil se dále klenovický trenér.
Díky zkušenostem z českých klubů a delšímu pobytu v České republice tak nemá nová akvizice potíže s českým jazykem, kterému rozumí. „Rozumí obstojně, a i pokud se náhodou něco objeví, v dnešní době už opravdu není problém domluvit se anglicky. Jak komunikace, tak i vše ostatní se jeví v dobrém světle,“ přiznal Vladimír Horák.
Nejen pro klenovickou kopanou, ale také pro všechny ostatní kluby I.B třídy by tak mohlo jít o zajímavé zpestření v soutěži. Už v prvním utkání v Otaslavicích hráč ukázal, že je talentovaný, jen bude ještě potřeba zapracovat na fyzické kondici. „Je to určitě zajímavý hráč a také si myslím, že do soutěže by mohl přinést oživení. Určitě je daleko lepší, aby měl možnost si fotbal zahrát, než aby jen chodil do práce a zbytek času trávil doma,“ doplnil klenovický lodivod.