V letošním zkráceném ročníku 1. ligy družstev mužů ČR 2021 hrozí nohejbalistům TJ Sokol I Prostějov sestup o soutěž níž. Nesmírně důležitou bitvu směrem k tomu, aby se nic takového reálně nestalo, svedou v sobotu 19. června od 14.00 hodin proti NK Austin Vsetín B na domácím kurtu v areálu u sokolovny na Skálově náměstí.

O důležitosti tohoto duelu nejlépe svědčí fakt, že po třetím dějství aktuální prvoligové sezóny zůstávaly jen dva celky bez jediného získaného bodu, tedy právě oba nadcházející soupeři. Logicky jim tak patřila dvě poslední místa v průběžné tabulce, jež po skončení sedmikolové základní části znamenají pád do záchranářských bojů.

„Začátek soutěže ukázal, že nováček z Plazů není vůbec slabý a místo adepta na sestup je z něj tým pohybující se v čele tabulky. Velice silně vypadají dle očekávání Start Praha, Zruč-Senec, Modřice B a Český Brod, naopak dole zůstávají kromě nás i Čakovice B a právě béčko Vsetína,“ analyzoval situaci po prohře s Plazy prostějovský trenér Richard Beneš.

Dobře si uvědomoval, že utkání s Valachy tak bude životně důležité. „Oni na tom prý nejsou moc dobře složením sestavy ani výkony, čehož je potřeba využít. Tenhle zápas prostě musíme zvládnout vítězně, v takovém případě ještě můžeme oživit své šance na postup do předkola play-off ze šesté pozice. Snad nastoupíme kompletní a kluci maximálně zabojují,“ burcoval Beneš.