Na životní úspěch dosáhla Barbora Krejčíková na French Open. Tenistka, která si v sestavě Prostějova zahrála extraligu smíšených družstev a v letech 2011 až 2014 byla členkou klubu, byla dlouho úspěšná především ve čtyřhře. Už v minulé sezóně se ale ve dvouhře dostala do první světové stovky a svoji fazónu v letošním roce ještě vylepšila. Naprosto vrcholovou formu předvedla na Roland Garros, kde jako nenasazená ovládla dvouhru a společně s Kateřinou Siniakovou vyhrála i čtyřhru. Něco podobného se naposledy povedlo před jednadvaceti lety Mary Pierceové z Francie.


„Nikdo nečekal, že se mi něco takového povede, ani já ne. Před finále jsem si říkala, že by bylo bezva, kdybych po deblu a mixu měla grandslamové tituly ze všech tří kategorií. A vyšlo to,“ radovala se po závěrečném vítězství nad Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou Krejčíková. „Soupeřka hrála výborně. Po výhře v první sadě jsem se dostala pod tlak, před třetí sadou mi pomohla přestávka. Měla jsem více sil, což bylo rozhodující. I Anastasia mi po utkání říkala, že už nemohla,“ hodnotila poslední vítězství Krejčíková.
Vítězka při svém tažení přes sedm soupeřek ztratila pouhé tři sety, v řadě případů ale dokázala ovládnout vyrovnané koncovky a v jednom případě dokonce odvracela mečbol. Vyrovnala se i s vlastní nervozitou, kterou dokázala hodit za hlavu. A díky tomu se stala šampionkou.
„Je to neuvěřitelné. Beru to jako odměnu za dlouholetou práci. Ušla jsem hodně velký kus cesty, učila se pracovat s psychikou a tenis si užívat. Všechno se krásně sešlo. Dostala jsem novou motivaci makat dál. Chci si užívat tuhle cestu, tenisovou kariéru, život,“ plánuje vítězka French Open.
Po triumfu v singlu dosáhla Krejčíková na další trofej ve dvojici s Kateřinou Siniakovou. Češky ve finále porazily Bethanii Mattekovou-Sandsovou a Igu Šwiatekovou 6:4 a 6:2. „Byly to krásné dva týdny plné emocí. Jsem nadšená, že jsme to takhle dokončily, tuhle jízdu jsme si užily,“ usmívala se Siniaková.
Spolu s Krejčíkovou získaly třetí společnou trofej na grandslamovém turnaji. Navázaly na úspěšný rok 2018, kdy dohromady ovládly Roland Garros a Wimbledon. Díky vítězství se Krajčíková opět dostala do čela světového žebříčku ve čtyřhře.
Barboru Krejčíkovou vedli při jejím působení v prostějovském klubu trenéři Patrik Navara, případně Jaroslav Machovský a v roce 2020 reprezentoval v soutěži ČTS TOP liga „Bílý Tým“, který nesl právě prostějovskou stopu.