I když už jsou časy největší slávy „Metlařského“ volejbalu ty tam, poslední předprázdninový víkend bude v Otaslavicích právě ve znamení volejbalové turnaje. Už třináctý ročník tradičního memoriálu Josefa Pospíšila se uskuteční na místním víceúčelovém hřišti v areálu sokolovny. Do maximální kapacity deseti mužstev chybí poslední účastník. Nejen pro hráče, ale také návštěvníky nebude v areálu chybět bohaté občerstvení.

 

„Jsem rád, že memoriál má ze sebou už určitou tradici. Josef byl dlouhodobou nedílnou součástí Otaslavické volejbalové rodiny. Dlouhodobě hrával krajský přebor i hanáckou volejbalovou ligu. Stejně tak byl i jeho otec všestranným sportovcem v Sokolu Otaslavice, stejně jako bratr Miroslav. Nebýt jich je otázkou, zda by se o Otaslavicích někdy mluvilo jako o regionální volejbalové velmoci, tímto memoriálem si ho tak každoročně máme možnost připomenout,“ vzkazuje hlavní organizátor turnaje Pavel Lošťák.  

Turnaj započne tuto sobotu 26. června v dopoledních hodinách. Fanoušci se však mohou těšit na celodenní dávku volejbalu. Do klání je v současné chvíli přihlášeno devět mužstev, do plné kapacity tak zůstává poslední místo. Cena startovného je stokoruna na hráče. V ceně mají všichni hráči tříchodové menu, na které jsou již účastnící z předchozích ročníků zvyklí. I pro fanoušky však bude k dispozici řada dobrot z udírny či grilu a v odpolední hodinách se představí také místní hudebník Chvojas.