Tak už se opět blíží! V sobotu 31. července od 10:00 hodin se v areálu koupaliště ve Stražisku bude konat již 9. ročník konického triatlonu Veteran Steel Man. Počty dosud přihlášených jasně svědčí o tom, že si tato sportovní akce získává stále větší oblibu. 

 

Rozdíl věku mezi nejmladším a nejstarším závodníkem konického triatlonu je více než 60 let. To svědčí o všestrannosti a kráse tohoto sportu. Ve Stražisku se sejdou jak špičkoví závodníci, tak i ryzí amatéři, kteří pojedou závod poprvé v životě.

Na všechny čeká 800 metrů plavání v bazéně ve Stražisku, 51 kilometrů na kole a 7,6 kilometru běhu, v kategorii hobby to pak bude 400 metrů plavání, 21 km na kole a 4,8 km běhu. „Zatímco cyklistika a plavání zůstaly ve srovnání s loňským ročníkem beze změn, tak trasa běhu pro hlavní závod byla upravena na základě úspěšného duatlonu. Závodníci se místo kroužení po vykáceném lese podívají do Růžova a prohlédnou si malebný kostelíček ve Stražisku. Nové trasy a další potřebné informace naleznou zájemci na www.veteransteelman.cz,“ upozornil za organizátory Jan Kovanda.

Loni si pořadatelé poprvé vyzkoušeli čipovou časomíru, která se jim velmi osvědčila. „Úroveň závodu by nešla udržet bez našich sponzorů.  Velmi si ceníme spolupráce s nadací Helpínek, která pomáhá dětem po dětské obrně, za níž stojí náš nejvýznamnější sponzor WCA Ostrava. Mezi již tradiční sponzory patří obě dřevařské firmy z blízkého okolí a řada dalších. Poděkovat je třeba týmu, který se stará o chod koupaliště v čele s paní starostkou. Vstřícnou a milou atmosféru, kterou tento tým vytváří, opakovaně ocenili zejména sami závodníci,“ uvedl Jan Kovanda, který všem účastníkům popřál, aby se jim vyplnily cíle, se kterými do závodu půjdou.