Jen těžko mohlo letošní léto nabídnout více sportovních akcí než letos. Hokej, fotbal, cyklistika se za navzájem prolínaly, sportovní snažení bylo korunováno olympijskými hrami. Po dlouhých měsících totálního lockdownu se dá říct, že se jednalo o ideální reklamu pro sportovce k návratu k jejich oblíbenému sportu či pro děti k jejich vytouženému startu.

Velkou měrou se o to zasloužili také čeští reprezentanti, kteří předváděli opravdu skvělé výkony. A najít si mezi nimi svůj vzor by nemuselo být pro všechny nové nadšence až tak složité. Kdo by nechtěl být hokejistou na mistrovství světa, novým Schickem nebo Součkem na EURU. Nové další talenty by po úspěšné olympiádě mohl zase přilákat tenis v Prostějově, který vychoval nejednoho špičkového hráče a nejednu hráčku.

Věřím, že se najde také řada nových malých bojovníků, jež by se rádi stali novým Krpálkem. Reklamu zkrátka čeští sportovci udělali opravdu vynikající. Nyní bude důležité, aby se k tomu správně postavily také kluby, trenéry mládeže nevyjímaje. Pokud v nich dočasný elán a zápal dokážou udržet a vybudovat jim ke sportu opravdový vztah, nemusela by situace do budoucna být až tak špatná.