Druhý závodní den mistrovství Evropy v nizozemském Apeldoornu přinesl obrovskou radost českým barvám, ale také klubu TUFO PARDUS Prostějov! Matyáš Koblížek vybojoval titul juniorského mistra Evropy ve vylučovacím závodě, Daniel Babor bral bronz ve scratchi kategorie U23 a i Gabriela Bártová ještě po pádu ve vylučovacím závodě přidala sedmé místo mezi juniorkami.

Talentovaný jezdec Matyáš Koblížek zahájil ME čtvrtou pozicí ve scratchi. Nepopulární „brambory“ si pak vynahradil druhý den ve vylučovacím závodě, kde skvělým výkonem triumfoval a na krk si pověsil zlato. Matyáše na pódium doprovodili druhý Dmitrii Dolzhikov z Ruska a třetí Dominik Ratajczak z Polska.

Jen chvíli před Koblížkem usiloval o evropské vavříny Daniel Babor v disciplíně scratch mužů do 23 let. A jeho maximální snaha podpořená neméně kvalitním výkonem byla odměněna bronzovým kovem za třetí příčku. Titul bral Portugalec Caixas Rodrigo, stříbro Belgičan Dens Tuur.

Smůlu si v Apeldoornu vybrala další vyslankyně Prostějova Gabriela Bártová ve vylučovacím závodě juniorek. Připletla se totiž do hromadného pádu, přesto i notně potlučená se dál rvala o co nejlepší umístění. A sedmý post byl za daných okolností maximem, navíc tento výsledek je rovněž velmi cenný.

„Už první den mistrovství ve scratchi Matyáš ukázal, že na Evropu přijel v dobré formě a jen kousek ho dělil od medaile. Ve vylučovačce předvedl skvělý výkon po stránce výkonnosti i taktiky a právem mu patří titul. Co se týče Dana Babora, ten si prostě šel pro placku a celý závod patřil k nejlepším ve startovním poli. Jeho odhodlaný výkon byl po zásluze odměněn bronzem. Gábina si vybrala trochu smůly, po loňském stříbru určitě pomýšlela výše. Bohužel pády k cyklistice patří a sedmé místo je určitě za daných okolností solidní výsledek,“ zhodnotil Martin Cetkovský, trenér TUFO PARDUS Prostějov i juniorské reprezentace ČR.