Už start nového ročníku amatérských fotbalistů ukazuje jednu věc. Rozhodčí to zase nebudou mít lehké. Každá jejich chyba je téměř neodpustitelná a nadávek na jejich adresu stále neubývá. Přitom to jsou jen lidi. Troufám si říct, že v zápase nadrobí chyb méně než drtivá většina hráčů na ploše.

Teď už však nejde jen o určité vylití si zlosti. V poměrech, které s nedostatkem rozhodčích panují, by mělo být opravdu důležité si těchto mužů s píšťalkou vážit, protože jakmile se rozhodnou i oni seknout s tímto nezáviděníhodným úkolem opakujícím se víkend co víkend, lehce se může stát, že se na vyškolené muže bude s láskou vzpomínat.

Stále mi přijde, že si myslí nejen řada fanoušků v hledištích, ale i hráčů, že by zápas zvládla odřídit lépe. Nejeden vulgární výraz je toho dokladem. Proč si tedy tito hrdinové neudělají rozhodcovský kurz a nepředvedou nám stoprocentní výkon? S tímto tempem „vymírání“ sudích si troufám tvrdit, že ta doba, co nevidět opravdu přijde, a obávám se, že to bude znamenat daleko větší ránu pro celý amatérský fotbal než pandemie.