Bílé hvězdy z Třebíče byly čtvrtečním soupeřem Jestřábů. První dvacetiminutovka byla pro přípravné utkání klíčová. Hanáci v ní měli pořádný tlak a vytvořili si dvoubrankové vedení po střelách Mrázka a Beránka. V průběhu druhé části dokázal snížit kapitán Bittner, ale to bylo ze strany hostů v zápase vše. Ve třetí části měl Prostějov co dělat, aby vedení ubránil, ale nakonec se radoval z výhry. Tu před koncem závěrečné třetiny zpečetil gólem do prázdné brány Husák.

Jestřábi začali čtvrteční zápas rychlým vyloučením po 30 sekundách. Při následné hře 5 na 5 však dominovali a vytvořili si na Třebíč pořádný tlak. V čase 2:52 se po přihrávce Beránka prosadil z levého kruhu Mrázek – 1:0. V 6. minutě se Hanáci opět radovali. Krásnou akci předvedla opět dvojice Beránek – Mrázek. Mrázek poslal Beránkovi puk do jízdy, a ten se prosadil mezi betony Mičána – 2:0. Ani po dvou gólech aktivita domácích neutichala. Drželi se se stále v obranném pásmu hostů, k tomu jim napomohly i dvě přesilové hry. V nich měli šanci na třetí branku Husák či Švec. V 15. minutě se po delší době do útočné třetiny dostala Třebíč, Krliš ale z dobré pozice minul. V závěru třetiny měl Prostějov kotouč, a tak si dvoubrankový náskok udržel.
Na začátku druhé části se nic nezměnilo, když Hanáci stále stříleli na hostující klec. Brankář Mičán další puk za svá záda ale nepustil. Od 25. minuty se Bílé hvězdy dostávaly do častějších útočných pokusů. Následná hra ze strany na stranu vyústila až v šarvátku, a tak se na obou stranách vylučovalo. V polovině druhé části prověřil hostujícího brankáře Rudovský, chvíli po něm napálil Jiránek beton Mičána. V čase 30:47 šel na trestnou lavici Babka za podražení. V početní výhodě se hostům nepodařilo vytvořit žádnou gólovou akci. Puk za prostějovského gólmana poslala Třebíč až po skončení přesilovky, když kapitán Bittner překvapil z bezprostřední blízkosti Altrichtera – 2:1. Snížení hosty nakoplo, ale domácí si chtěli vzít dvoubrankový náskok zpět, a tak se hra přelévala od jednoho brankoviště ke druhému. Necelou minutu před koncem šli Hanáci opět do čtyř, Třebíč se ale vlastní chybou vyhodila z útočného pásma.
Hosté začali závěrečnou třetinu v pokračující přesilovce, velkou příležitost si ale nevytvořili. Co dělat měl pak gólman Mičán při pokusech Kloze, Jiránka a Švece. Následně bylo několik vyloučení v obou mužstvech. Z častého přerušování pramenila velmi roztržitá a nepřesná hra. V 57. minutě se v obrovské šanci k vyrovnání ocitl Šťovíček. Jeho pokus, kdy byl osamocen před Altrichterem, ale skončil pouze v bezpečí betonů prostějovského gólmana. V čase 59:10 odjel třebíčský Mičán na střídačku a jeho tým to zkoušel v šesti. Bílé hvězdy se usídlily v obranném pásmu Jestřábů, ale Prostějov vyhodil puk až na zakázané uvolnění. Na konci utkání sice branka padla, ale do prázdné sítě hostů. Výhru domácích pojistil 12 sekund před koncem Husák a upravil skóre na 3:1.

 

HODNOCENÍ TRENÉRŮ
Aleš TOTTER – LHK Jestřábi Prostějov
„Prvních deset minut bylo solidních. Dali jsme v nich krásné dva góly. Pak ty dvě přesilovky, a ještě střídání předtím jsme byli nedbalí, začali jsme předržovat kotouče a byli jsme všude o krok později. Vyústilo to v to, že jsme ztratili momentum zápasu. Mohli jsme přidat gól na 3:0, ale místo toho jsme se dostali ze zápasu. Soupeř měl šance a třetí branku jsme dali až v power-play. Za to, jak jsme se prezentovali, jsme rádi za výhru a že jsme to dokázali dotáhnout k vítězství. Tak před domácími fanoušky padesát minut nemůžeme hrát, nebylo to podle našich představ.“
Kamil POKORNÝ – SK Horácká Slavia Třebíč
„Vůbec nejsme spokojeni se vstupem do utkání. Celou první třetinu jsme hráli staticky, bez soubojů a dvougólové vedení domácích rozhodlo o výsledku utkání. Ve druhé a třetí třetině se náš výkon zvedl. Dostali jsme se do zápasu, a i přes gólové šance ve třetí třetině se nám srovnat nepodařilo. Hráči si musí uvědomit, že za takhle odfláknutým úvodem se zápas nevyhrává. Utkání nám ukázalo, jak jsou hráči schopni reagovat pod tlakem. A na některé výkony budeme reagovat.“