Ani pošmourné počasí, ani konec letních prázdnin. Nic o víkendu nedokázalo zkazit náladu dětem, které si spolu s rodiči našly cestu k zámecké oranžerii v Čechách pod Kosířem. Právě zde se uskutečnil Hravý den pro děti. A od začátku dělal čest svému názvu.

Na akci nechyběla například dílnička, kde se tvořilo nejen z korálků. Nebo terč a toulec se šípy. Ke štěstí snad mohla dětem, které často tak rády skáčou do kaluží, právě nějaká ta louže. I když počasí přeci jen po jedné hodině neochudilo drobotinu ani o tuto kratochvíli. Prim ale hrálo maňáskové divadlo. Děti se mohly těšit na pohádku O princezně a malíři, stejně jako na pověst o vzniku Velkého Kosíře. Chybět tak nemohl ani král Ječmínek. A smích, veselé obličeje, to bylo největší odměnou pro ty, kteří se podíleli nějak na organizaci.

„Průvodci, kteří se do akce zapojili, měli opravdu napilno. Zabaveny tak nebyly jen děti, ale i oni,“ smál se kastelán zámku Martin Váňa. Akce se celkově setkala s velkým zájmem a pozitivním ohlasem. Lidé se přitom již brzy mohou těšit na další zpříjemnění chvil na zámku nebo v parku. „Chystáme se nyní na koncert skupiny No Name a o víkendu 11. a 12. září bude přes den akce pro děti, škola pro prince a princezny. A později také večerní prohlídky za svitu svíček,“ zve kastelán zámku.