„Lidi tady málo hulej. Hulení tady prostě nemá zatím vybudovanou tradici!“ Tak to svého času tvrdil třicátník Jakub v podání Jiřího Macháčka ve filmu Samotáři. Od dob premiéry uvedeného filmu se u nás mnohé změnilo. I po letech však stále platí, že pokud chcete řídit, tak obláček marihuanového dýmu pro vás není právě tím nejlepším průvodcem na cestách. Přesvědčila se o tom také slečna Šárka, kterou pod vlivem THC policisté zastavili loni v květnu. Teprve po úterním jednání prostějovského soudu bude moci opět usednout za volant.

Mladou ženu, která za prací dojíždí každý den z Prostějova do Slatinic, přišel vykouřený joint pekelně draho. Nejenže kvůli němu musela zaplatit dvacet tisíc pokuty, navíc přišla o řidičák, což pro ni představovalo pořádné komplikace.

„Musela jsem do práce dojíždět vlakem nebo autobusem, což mi ovšem vůbec nevyhovovalo, dokonce jsem kvůli tomu musela poprosit i o zkrácení směn,“ svěřila se žena, která za řízení pod vlivem THC byla odsouzena loni v červnu k zákazu řízení na 15 měsíců.

Před nedávnem požádala o prominutí zbytku trestu. Soud její žádosti vyhověl. „Byly k tomu splněny dvě základní podmínky, tedy úhrada peněžité sankce a uplynutí poloviny doby původního trestu. Zásadní je rovněž skutečnost, že jste se v jeho průběhu nedopustila žádného dalšího trestného činu ani přestupku. Máme proto za to, že se jednání, kvůli němuž jste byla odsouzena, již pravděpodobně nebude opakovat,“ odůvodnila soudkyně Adéla Pluskalová s tím, že prominutí trestu je podmíněno tím, že se odsouzená v průběhu dalších pěti měsíců nedopustí žádného protiprávního jednání.

Rozhodnutí soudu je už pravomocné.