Ještě ve 28. minutě utkání 3. kola Kooperativa NBL hráči BK REDSTONE Olomoucko v Opavě vedli, nakonec přesto na palubovce úřadujícího vicemistra padli 93:101. O všem podstatném rozhodl závěr třetí čtvrtiny, kdy Slezané šňůrou čtrnácti bodů získali klíčový náskok.

Slezané se okamžitě po rozehrání dostali do optimálních obrátek a už ve 3. minutě vedli 10:4. Po koši Slavíka měli dokonce k dispozici dvouciferný náskok (15:5), který ovšem pěti body v řadě upravil Vučkovič. Opava díky vyrovnané lavičce držela vysoké tempo a v závěru čtvrtiny dokázala svůj náskok výrazně navýšit. Výsledek 32:17 zařídil v poslední minutě odvážným průnikem pod koš opavský Kouřil.

S rychlým přechodem soupeře do útoku se hosté na začátku druhé periody dokázali vyrovnat. Vučkovič ve 13. minutě snížil na 26:36. Stejný hráč pak na začátku šestnácté minuty snížil na rozdíl devíti bodů a vrátil BK Redstone do utkání. Domácí se proti zlepšené obraně prosazovali obtížněji, Hanáci naopak dokázali bodovat a v samém závěru poločasu už Vučkovič vyrovnával na 47:47 a Carpenter pak dokonce dvojkou s klaksonem otočil výsledek.

Na začátku třetí periody se sedmi body v řadě ukázal domácí kapitán Šiřina a poslal Opavu do pětibodového vedení (57:52). Hráči Olomoucka sice dokázali další nápor zastavit, přesto však neustále dotahovali mírnou ztrátu. Podařilo se jim to ve 28. minutě, kdy dokonce po trestných hodech Wigginse vedli 67:65. Závěrečné minuty ale hosté nezvládli a deset minut před koncem prohrávali 67:79, když inkasovali čtrnáct bodů v řadě.

Další obrat už v závěrečném dějství Opava nepřipustila. Basketbalisté BK Redstone nic nevypustili, v posledních minutách, v nichž už na palubovce chyběl vyfaulovaný Carpenterem, jim už ale chyběl klid na větší zdramatizování koncovky.

Robert SKIBNIEWSKI – BK Redstone Olomoucko:

„Utkání se muselo divákům líbit, bylo velmi zajímavé. Trenér Petr Czudek má výborný, kompletní tým. Na všech postech zdvojený, což je vždy velká výhoda. Je to škoda, byli jsme blízko, ale poločasové vedení jsme rychle ztratili a to rozhodlo. Stačila chvilková ztráta koncentrace, během níž Opava ukázala, jakou má sílu. Z naší strany šlo zatím o nejlepší výkon, věřím, že herně ještě půjdeme nahoru.“

Kryštof Vlček – asistent BK Opava:

„Po první čtvrtině jednoznačná záležitost, která se do poločasu obrátila ve prospěch Olomoucka. Po rychlém vedení jsme polevili v koncentraci a soupeř se dostal přes nás. Zejména zásluhou Jakuba Šiřiny jsme přeci jen odskočili  na konci třetí čtvrtiny na dvouciferný náskok, který se v podstatě dohrál do konce. Olomoucko má výborné cizince a zřejmě bude zlobit všechny soupeře.“

IR