O život nyní bojuje těžce zraněný řidič BMW, který minulé úterý odpoledne totálně selhal za volantem a po smyku na mokré vozovce u Šubířova dostal smyk. Po nárazu do dvou stromů muž vypadl za auta, které vzápětí začalo hořet. Plné ruce práce na místě nehody měli lékaři a hlavně hasiči. Pro zraněného přiletěl vrtulník letecké záchranky, který ho následně dopravil do olomoucké fakultní nemocnice.

„V úterý 28. září po sedmnácté hodině jsme vyjížděli k dopravní nehodě vozidla BMW, které havarovalo na silnici III. třídy mezi obcemi Konice a Šubířov. Podle dosavadního šetření dvaačtyřicetiletý řidič vozidla BMW při jízdě na obec Šubířov nepřizpůsobil rychlost jízdy, stavu a povaze vozovky a na mokré komunikaci po průjezdu levotočivou zatáčkou dostal smyk, vyjel vpravo mimo komunikaci a postupně narazil do dvou stromů a směrového sloupku. Řidič v průběhu nehody vypadl z auta, které se převrátilo na střechu a ihned začalo hořet,“ popsal drsnou nehodu Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Šofér svoji riskantní jízdu odnesl nejen zničeným autem, ale hlavně těžkým zraněním. „Zraněný řidič byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Olomouc. Policisté u řidiče, který nebyl schopen dechové zkoušky na alkohol, nařídili odběr krve. Při nehodě vznikla škoda přes sto tisíc korun. Nehoda nadále zůstává v šetření policistů ze služby dopravních nehod Prostějov,“ doplnil Hejtman.

Na místě nehody měli pochopitelně plno práce hasiči. Vozidlo BMW se totiž po převrácení v příkopu okamžitě vzňalo. „Když hasiči dorazili na místo, zraněná osoba již byla v péči lékařů. Hořící vozidlo jsme uhasili a ochladili. Pomocí hydraulických nástrojů jsme se dostali do interiéru a ujistili se, že se uvnitř již nikdo nenachází,“ uvedla Lucie Balážová, tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje. Jak ještě dodala, u nehody zasahovala profesionální jednotka z Konice a také dobrovolní hasiči ze Šubířova, Jevíčka a Konice.