To už je naprosto skandální! Rekonstrukce Vrahovické ulice v Prostějově se neúměrně protahuje, a navíc stavební firma odvádí mizernou práci. Druhá etapa už není jen v ohrožení, je dokonce odložená na jaro příštího roku! Do konce toho letošního má zhotovitel za úkol dodělat stávající rozdělaný úsek od mostu přes Hloučelu po křižovatku s Průmyslovou ulicí. Ten měl být přitom dokončen 30. září...

 

Už dlouhé měsíce bylo zástupci hlavního investora Olomouckého kraje i představiteli prostějovského magistrátu deklarováno, že 1. října začne druhá etapa rekonstrukce Vrahovické ulice spojená s uzavírkou úseku od křižovatky s Janáčkovou ulicí až po náměstí Padlých hrdinů. Není to pravda! Večerník požádal o aktuální informace vedení magistrátu. „Ve čtvrtek jsme obdrželi informaci od zhotovitelů ve věci další etapizace rekonstrukce ulice Vrahovická. Vzhledem k nepředvídaným komplikacím ve stávajícím úseku stavby od mostu přes Hloučelu po křižovatku s Průmyslovou ulicí nebude měněn stávající rozsah uzavírky ulice Vrahovické proti současnému stavu, rekonstrukce tohoto úseku potrvá až do 19. prosince tohoto roku,“ uvedl Jiří Rozehnal, náměstek primátora pro stavební investice v Prostějově.

Večerník se zajímal, o jaké komplikace na stávajícím opravovaném úseku jde? „Jedná se o zvýšený rozsah sanačních prací dle skutečně zjištěného stavu podloží, neevidované inženýrské sítě a zemní stavební objekty v podobě nádrží, s čímž projekt rekonstrukce nepočítal,“ vysvětlil Rozehnal, který vzápětí zvěstoval ještě horší zprávu. „Z těchto důvodů tak nemůžeme připustit zbytečné a dopravu komplikující uzavírky. Proto úsek od ulice Janáčkova po náměstí Padlých hrdinů bude realizován až na jaře příštího roku,“ sdělil náměstek prostějovského primátora.

Jak se Večerník dále dozvěděl, stavební firmou navíc není dokončena ani první etapa rekonstrukce Vrahovické ulice! A na radnici proto skřípou zuby. „Práce, které hradí město Prostějov, nebyly z naší strany od zhotovitele převzaty z důvodu enormního výskytu vad a nedodělků od zahájení stavby a do jejich úplného odstranění nebudou převzaty, samozřejmě ani uhrazeny. Musím přiznat, že takovouto nekvalitní práci jsem za tři roky ve funkci ještě nezažil a jsem velmi rozezlen, slušně řečeno... A jako Vrahovičák dvojnásob,“ potvrdil Jiří Rozehnal.

Rekonstrukce Vrahovické ulice se tak minimálně o dalšího půl roku protáhne, s tím i dopravní komplikace v Prostějově. Hlavně že ve výběrovém řízení na rekonstrukci byla vybrána nejlevnější firma...