A pak se s takovým šílencem potkejte někde na silnici... Totálně opilý muž za volantem škodovky absolutně nezvládl jízdu po Ohrozimi a skončil velice zle. S 2,65 promile alkoholu v dechu měl ale štěstí v neštěstí, protože se mu po velmi dramatické havárii nic nestalo. Na dlouhou dobu ale přijde o řidičák a hrozí mu také vězení.

K dopravní nehodě na Prostějovsku policisté vyjížděli v pondělí 4. října před půl šestou odpoledne. „Čtyřiapadesátiletý řidič jel vozidlem Škoda Octavia po silnici od Ohrozimi na Prostějov. Na rovném úseku nezvládl řízení vozidla, vyjel do protisměru, přejel přes chodník, narazil do sloupu vysokého napětí a prorazil zábradlí. Vozidlo poté vyjelo ze srázu, kde se převrátilo na střechu,“ popsal hodně krkolomnou havárii Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Následné šetření ukázalo, proč asi řidič ztratil vládu nad vozidlem. „Policisté u řidiče provedli dechové zkoušky na alkohol, které byly pozitivní. Přístroj naměřil hodnoty 2,47 promile a po chvíli dokonce 2,65 promile alkoholu v dechu. Muž uvedl, že zhruba od deseti do patnácti hodin vypil několik piv. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali. Řidič byl preventivně převezen do nemocnice v Prostějově, ale vyšetření ukázalo, že neutrpěl zranění,“ prozradil Hejtman s tím, že policisté odhadli celkovou škodu na šedesát tisíc korun.