Pátá sobota v řadě za sebou = páté domácí střetnutí volejbalistek VK Prostějov v UNIQA extralize žen ČR 2021/2022. Tahle rovnice o zápasové pravidelnosti v hale Národního sportovního centra PV stále platí, tentokrát sem přijede v 8. dějství soutěže TJ Sokol Frýdek-Místek. Boj odstartuje tuto sobotu 23. října od 17.00 hodin.

Severomoravanky byly před sezónou považovány spolu se Šternberkem a Přerovem za outsiderky papírově útočící maximálně na osmé místo tabulky. Tam zatím opravdu figurují, leč posbíraly už velmi solidních sedm bodů a dost vystrkují růžky. Nestačily sice na Olomouc (0:3), Ostravu (1:3) ani KP Brno (0:3), ale porazily Šternberk i Olymp Praha shodně 3:1 a sebraly set dosud suverénnímu Liberci (1:3).

„Frýdek ukazuje, že vůbec nemá tak špatný tým, jak se třeba mohlo zdát. Už koncem srpna v přáteláku hrál u nás docela slušně, od té doby se určitě ještě zlepšil. Proto si na něj musíme dát velký pozor a vzájemné utkání odehrát naplno od začátku až do konce. Musíme být nachystaní na to, že bojovný soupeř bude klást odpor,“ nedělal si hlavní kouč vékáčka Miroslav Čada žádné iluze o snadnosti nejbližšího duelu.

Pokud nahlédneme do soupisky Sokolek, najdeme tam stabilní opory: nahrávačku Ivu Navrátilovou (za svobodna Šípovou, vrátila se z Prostějova), univerzálku Veroniku Šnellyovou (či Terezu Diatkovou), smečařku Markétu Petrovou, blokařky Michaelu Hadáčkovou s Agnieszkou Mitregou a libero Nikolu Teperovou. Plus Gvantsu Ulumbelashvili, zahraniční posilu na smeč z Gruzie. Družstvo TJ vede trenérka Alexandra Dedková. „Zatím jsme doma neztratili ani bod, v čemž samozřejmě chceme pokračovat. Naším cílem je přesvědčivé vítězství,“ zdůraznil Čada.