Blíží se opět druhý listopadový den, kdy si každoročně připomínáme Památku zesnulých. Je to den, kdy naše vzpomínky míří k našim blízkým, které jsme dříve či teprve nedávno ztratili. Buďme rádi za tento svátek, při kterém se všichni alespoň na chvilku můžeme v jinak stresovém období zastavit, zavzpomínat, zapřemýšlet. A pokud k tomu nemáme čas během roku, tak alespoň právě teď se zastavme na hřbitově a položme kytici nebo věnec na hrob svých blízkých. Těch, které jsme měli rádi a milovali je.

Takzvané Dušičky zavedou snad každého z nás na hřbitov. Za naším blízkým, příbuzným, kamarádem či přítelkyní. Nejde o to, abychom místo posledního odpočinku zesnulého zasypali zlatem. Stačí kytička, svíčka, věneček. Jen aby dotyčný věděl, že jste nezapomněli...

Dušičkové období na všech prostějovských hřbitovech každoročně provází zvýšená návštěvnost z řad pozůstalých. A doufáme, že letos nebudou protiepidemická opatření tak tvrdá jako vloni, aby Památku zesnulých jakkoliv omezila.

Věříme také, že tato speciální tematická část dnešního vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku na třech následujících stránkách pomůže pozůstalým k tomu, aby k návštěvě hřbitova vybrali tu nejvhodnější pozornost na hrob svého blízkého zesnulého.

 

Tematická strana PROSTĚJOVSKO a DUŠIČKY vychází jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku v pondělí 25. října