Poslední měsíc toho nabídl opravdu hodně, ale rozhodně se o tom nedá mluvit příliš pozitivně. Zdravotní stav hlavy státu, energetická krize, pandemie koronaviru, stále rostoucí inflace a mohlo by se dále pokračovat. Nicméně nic z toho nejsou příliš pozitivní zprávy a minimálně některé z nich se dotýkají každého z nás. Pro ty, kterým běžný život ovlivňuje více těchto faktorů je to doslova tragické období.

Po slunečném a teplém létu dorazil podzim, jaký rychle sebral úsměvy spoustě občanů. Energetika se obrátila v základech a ceny prudce stouply, na což u nás během října doplatilo téměř milion domácností a nyní se snaží co nejrychleji vymanit z neuvěřitelně vysokých záloh, jaké si sami neuměli představit. Rostoucí inflace k tomu také příliš nepomáhá a ceny služeb i potravin jdou stále strmě nahoru a koruna ke koruně už průvan v peněžence za měsíc opravdu udělá.

Do toho od počátku října prudce roste počet nakažených koronavirem a nedá se moc věřit tomu, že pokud to takhle půjde dál nepřijdou další omezení. Přitom už to vypadalo, že to nejhorší bude opravdu za námi. Už vůbec všem těmto potížím posledního měsíce nenahrává, že je krátce po volbách a současná vláda ví, že už brzy bude minulostí a upřímně nemám pocity, že by to teď chtěl někdo vzít na sebe a dělat složitá rozhodnutí.

Teď už se snad začne zase blýskat na lepší časy a chmurný podzim vystřídá změna, kdy se bude zase daleko lépe dýchat než během posledních týdnů.