Narozeninová oslava s hvězdnými hosty. Takové jsou plány prostějovského kina Metro 70 na tuto sobotu. Kulaté padesátiny, které mělo kino loni, se zkrátka musí oslavit! Byť o něco později a byť s aktuálními epidemiologickými opatřeními. Ale také účastí režisérů Víta Klusáka či Václava Marhoula, doslova kometou akce by pak měla být Barbora Poláková!

 

Prostějovské kino existuje sice v roce 2021 již jedenapadesátým rokem, ale aktuálně pořádá oslavu teprve 50. narozenin, jež se kvůli covidu nemohla loni uskutečnit. Koronavirová pandemie omezuje, ale snad neohrožuje, akci i tentokrát. Přesto se předpokládá, že oslavy těchto kulatin budou veliké, vedení kina slibuje nabitý a pestrý program. Popřát v sobotu 20. listopadu přijdou i hvězdní hosté. „Naše pozvání mezi jinými přijal režisér dokumentárních filmů včetně snímku V síti Vít Klusák,, z čehož máme velkou radost. Účast potvrdil také Václav Marhoul, který momentálně chystá film v Hollywoodu a seznam hostů na poslední chvíli ozářila i známá herečka a zpěvačka Barbora Poláková, mimo jiné hvězda několika posledních úspěšných filmů jako Prvok, Šampón, Tečka a Karel nebo Bábovky,“ prozradila ředitelka kina Barbora Kucsa Prágerová.

Jaký je itinerář slavnostního dne? Začíná se už odpoledne, v 16:00 bude předpremiéra filmu Král Richard: Zrození šampiónek. Jedná se o životopisné drama natočené podle příběhu Richarda Williamse, trenéra a otce světově proslulých tenistek Venus a Sereny. Od 19:30 hodin proběhne se známými hosty talk show o kinech, filmech a chrámech kultury obecně a v pozdních hodinách se bude o zábavu starat oblíbené DJ duo. Navíc mohou návštěvníci vidět nově rekonstruované foyer, prohlédnout si kinokavárnu, vyfotit se u fotozrcadla, připít si s námi na zdraví a něco k tomu zakousnout. „Přijďte s námi slavit, povídat si, poslouchat hudbu, pít, tančit a sledovat filmy. Společně si připomeneme, že kino Metro 70 je v Prostějově už půl století,“ vzkazuje Barbora Kucsa Prágerová.

 

KDY: SOBOTA 20. LISTOPADU, 16:00 HODIN

KDE: KINO METRO 70, ŠKOLNÍ 1, PROSTĚJOV